Quincy Jones claimt dat Michael Jackson liedjes stal - Vance

Nu aan het lezen

Quincy Jones claimt dat Michael Jackson liedjes stal

Quincy Jones claimt dat Michael Jackson liedjes stal

Quincy Jones (84) stelt dat Michael Jackson niet zijn eigen muziek maakte. Dit vertelde Jones in een interview met Vulture. Bovendien zei hij dat The Beatles ‘de slechtste muzikanten ter wereld waren.’

Jones werkte veelvuldig samen met Jackson. Zo was hij verantwoordelijk voor het nummer Thriller. Jones kan om deze reden een boekje over de ‘King of Pop’ opendoen. Hij noemt als voorbeeld het nummer Billie Jean van Jackson. Volgens Jones zijn er sterke overeenkomsten met het nummer State of Independence van Donna Summer. “De noten liegen niet, man. […] Ik vind het heel vervelend om te zeggen, maar Michael heeft veel liedjes gestolen. De reden hiervan was hebzucht.’

Bovendien stelt Jones dat muzikanten waarmee Jackson samenwerkte soms niet uitbetaald kregen. “Toetsenist Greg Phillinganes schreef een gedeelte van Don’t Stop ’Til You Get Enough. Michael had hem tien procent van de opbrengsten van het nummer moeten geven. Hij wilde het niet doen.” Jones vertelt ook dat hij Jackson heeft aangesproken op zijn vele cosmetische ingrepen. “Hij zei altijd dat hij een of andere ziekte had, waardoor hij geopereerd moest worden. Bullshit. Hij had gewoon een probleem met hoe hij eruitzag, en dat was veroorzaakt door zijn vader, die altijd zei dat hij lelijk was. Dat was heel erg.”

Beatles bakten niks van muziek

Jones vertelt in het interview dat The Beatles slecht speelden. “Ze waren de slechtste muzikanten ter wereld. No-playing motherfuckers. Paul McCartney was de slechtste basgitarist die ik ooit had gehoord. En Ringo Starr man, breek me de bek niet open.” Starr zou ook in een van de opnames niet zelf hebben gespeeld. Een andere drummer zou zonder dat Starr het doorhad tijdens de opnamesessies het nummer gespeeld hebben. Jones zegt dat het volgende gebeurde tijdens de opnames: “Ringo komt terug en zegt: “Kun je mijn opname nog een keer voor me afspelen?” Dus we deden het en Ringo zei: “Dat klonk niet zo slecht.” En ik zei: “Ja motherfucker, omdat jij het niet bent. Maar het blijft een geweldige vent.”

 

Hannah Hamans (26) schrijft het liefst over feminisme en seksualiteit en over nog veel meer onderwerpen waar je mogelijk 's nachts van wakker ligt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.