Roodharig, geen haar: de emoji van 2018 hebben het allemaal (video)

Nu aan het lezen

Wel haar, geen haar: de nieuwe emoji van 2018 hebben het allemaal (video)

Wel haar, geen haar: de nieuwe emoji van 2018 hebben het allemaal (video)

Met een nieuw jaar verwelkomen we ook een nieuwe lading emoji. En welke bezitter van een smartphone is daar nou niet blij mee?

Vorig jaar kregen we 56 emoji erbij, waaronder dinosaurussen en dumplings. Vanaf juni 2018 worden we getrakteerd op maar liefst 157 nieuwe tekentjes waaronder onder meer alle huidskleuren (77 stuks), roodharige emoji, emoji met kroeshaar, lama’s en bonnetjes. Want; communiceren via WhatsApp of Messenger over een recente aankoop kan natuurlijk niet zonder een afbeelding.

Emoji

Het totaal aantal emoji komt met de nieuwe toevoeging uit op maar liefst 2823 stuks uit handen van Unicode Consortium, aldus zoekmachine Emojipedia.

Liefhebbers van de Japanse emoticons zijn blij dat de huidige lading diverser is dan voorheen. De overige emoji zijn ook best cool. Zo zijn er twee nieuwe gezichts-emoji: het ‘oververhitte gezicht’ en ‘ijskoude gezicht’ als resultaat van extreme weerpatronen als gevolg van klimaatverandering.

Cupcake

Qua eten is er natuurlijk ook genoeg voorhanden: je kunt vanaf juni communiceren met een bagel, mango en cupcake. Aan feestvierders is ook gedacht: in het kader van het nieuwe maanjaar is er maancake, siervuurwerk en een rode envelop toegevoegd.

Wetenschappelijk georiënteerde gebruikers kunnen ondertussen los op microben, test tubetjes en veiligheidsbrillen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.