Beckham komt met Spice Girls remake voor vrouwengelijkheid

Nu aan het lezen

Victoria Beckham komt met Spice Girls remake voor vrouwengelijkheid

Victoria Beckham komt met Spice Girls remake voor vrouwengelijkheid

Girlpower is zo ongeveer uitgevonden door de Spice Girls, 20 jaar geleden om precies te zijn toen ze de hit ‘Wannabe’ maakten. Victoria Beckham maakt gebruik van het moment om aandacht te vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

De ontwerpster deelde vandaag het filmpje van Global Goals for Sustainable Development waarin heel wat jonge meisjes met ‘Wannabe’ op de achtergrond opnieuw van Girl Power gebruik maken om een nieuwe generatie te ‘empoweren’.

Lange weg

Onder het motto ‘girl power heeft al een lange weg afgelegd, laten we nog verder gaan’ roepen de dansende meisjes in de clip onder meer op om kindhuwelijken te verbieden, alle meisjes naar school te sturen en vrouwen hetzelfde loon als hun mannelijke collega’s uit te betalen.

In 2015 beloofden wereldleiders vrouwen en meisjes op nummer één te zetten toen ze deze doelen ondertekenen, daarnaast staat het klimaat en andere vormen van ongelijkheid hoog op de lijst.

Goals

Volgens de VN zijn vrouwen buitenproportioneel benadeeld door deze uitdagingen en zijn ze van essentieel belang om gemeenschappen te behouden en versterken.


Om de situatie voor vrouwen te verbeteren is het van belang dat de secretaris-generaal van de VN luistert naar de stemmen van meisjes en vrouwen en hen op nummer één zet in plannen en beleid.

September

“2016 is onze kans om onze gezamenlijke krachten te bundelen en wereldleiders te vertellen wat we really really want voor onze vrouwen”, is te lezen onderaan de remake.

Met de clip wil de organisatie vrouwen aansporen een foto van hun persoonlijke wens vergezeld van de hashtag #whatireallyreallywant te delen. Alle verzamelde foto’s en oproepen worden in september aan de wereldleiders voorgeschoteld tijdens de top van de Verenigde Naties.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.