Sprookjes worden werkelijkheid voor de LGBT-community

Nu aan het lezen

Sprookjes worden werkelijkheid voor de LGBT-community

Sprookjes worden werkelijkheid voor de LGBT-community

Een prins die de schoen van een prinses vindt, een prins die een prinses in het bos redt, een prins die een prinses wakker kust. In bijna elk sprookje gaat het om een prins en prinses. Twee schrijvers uit Nieuw-Zeeland vonden dit een beetje eentonig worden. Daarom hebben zij een nieuw sprookje geschreven, waarbij een prins verliefd wordt op een boerenjongen.

Promised Land is een verhaal voor kinderen dat gaat over liefde tussen twee mannen. Jack, een boerenjongen, en Leo, een prins, ontmoeten elkaar in het bos en worden na deze ontmoeting verliefd op elkaar. “We hebben Promised Land geschreven, omdat toen wij opgroeiden er geen verhalen of rolmodellen waren die ons konden laten zien dat ‘ze leefden nog lang en gelukkig’ ook kon bestaan als je homo was”, zegt Chaz Harris, die het boek samen met Adam Reynolds schreef, in de video voor hun crowdfundcampagne op Kickstarter.

Once upon a time in a land not so far away; There was a place where no one cared if you were straight or gay

Er komen steeds meer verhalen en boeken voor kinderen met LGBT-karakters. Volgens de makers van Promised Land is het belangrijk dat het prentenboek zich niet focust op de seksuele geaardheid. “Tijdens de zoektocht naar LGBT-vriendelijke prentenboeken, konden we er maar een paar vinden. Veel andere boeken waren erg literair en meer gericht op de seksualiteit dan op het verhaal”, zegt Harris tegen Buzzfeed. Met het boek hopen de schrijvers dat het voor ouders makkelijker wordt om verschillende soorten relaties uit te leggen aan hun kinderen.

Comfortabel

“Ik heb me nooit comfortabel gevoeld als homo-zijnde en ik denkt dat dat nu zelfs te laat is om nog te veranderen. Met een project als deze kan ik dit op zijn minst proberen en een oplossing bieden, zodat anderen zich in de toekomst niet hoeven te voelen zoals ik me heb gevoeld.”

De doel was om 25 duizend Nieuw-Zeelandse dollar binnen te halen. De mannen hebben inmiddels al 31 duizend dollar binnengehaald. Met nog twee dagen te gaan hebben ze dus al genoeg binnen om het project door te laten gaan. Op 11 oktober 2016, dan is het in Nieuw-Zeeland National Coming Out Day, hopen ze het boek uit te brengen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.