Stranger Things-fans opgelet: Er komt een Pokémon Go-achtig spel van de serie

Nu aan het lezen

Stranger Things-fans opgelet: Er komt een Pokémon Go-achtig spel van de serie

Stranger Things-fans opgelet: Er komt een Pokémon Go-achtig spel van de serie

Ben je fan van Stranger Things en van Pokémon Go? Dan hebben we goed nieuws: er komt een nieuw, mobiel spel van de serie, die wel wat lijkt op Pokémon Go. Het spel, dat ontwikkeld wordt door de Finse game-ontwikkelaar Next Games, verschijnt in 2020 op iOS en Android, meldt The Verge.

Het spel heet simpelweg Stranger Things en heeft een cartoon-achtige stijl. De game wordt beschreven als een locatie-gebaseerde puzzel-RPG. Dit betekent dat je kunt rondlopen in de Upside Down en met andere fans kunt samenwerken om het kwaad uit deze wereld terug te dringen. Voor het spel worden integraties met Google Maps gebruikt, zodat je je eigen buurt kunt ontdekken met je vrienden.

Dit klinkt dus behoorlijk als Pokémon Go, waarin je door je buurt moet wandelen om Pokémon te vangen en tegen ze te vechten. In Stranger Things ligt de focus natuurlijk meer op een bovennatuurlijk avontuur.

Next Games

Next Games is overigens geen onbekende speler op het gebied van locatie-gebaseerde spellen. Het bedrijf ontwikkelde bijvoorbeeld ook The Walking Dead: Our World, dat Google Maps gebruikt om locatie-gebaseerde doelen te maken.

Het nieuwe seizoen van Stranger Things komt snel dichterbij. Het seizoen verschijnt namelijk op 4 juli 2019 op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.