Derde seizoen Stranger Things verbreekt Netflix-record - Vance

Nu aan het lezen

Derde seizoen Stranger Things verbreekt Netflix-record

Derde seizoen Stranger Things verbreekt Netflix-record

Het derde seizoen van Stranger Things is sinds 4 juli op Netflix te bekijken, maar heeft nu al een Netflix-record verbroken. Het derde deel van de populaire serie is binnen een week al bekeken door meer dan 40 miljoen Netflix accounts.

Netflix laat weten dat dit seizoen nu al door 40,7 miljoen accounts is bekeken. Dat maakt de serie populairder dan elke film of serie die ooit op Netflix heeft gestaan. Bijna de helft, 18,2 miljoen accounts, hebben dit seizoen zelfs al helemaal af gezien.

Netflix-record

Eerder stond dit Netflix-record op de film Murder Mystery, dat door maar liefst 30,9 miljoen accounts werd bekeken binnen drie dagen. Stranger Things staat nu al ver boven dit record. Om je een duidelijk beeld te geven: bij Umbrella Academy, een van de grotere series van Netflix, duurde het een maand om 45 miljoen accounts te bereiken.

Netflix laat weten dat een aflevering pas als ‘bekeken’ wordt gezien wanneer de gebruiker meer dan 70 procent heeft gezien.

Stranger Things

Het derde seizoen van Stranger Things gaat door waar het vorige seizoen eindigde. Je ziet de groep vrienden een stukje volwassener worden. Dat betekent dat ze niet alleen met de monsters in Hawkins te maken hebben, maar ook met hun eigen pubertijd. Het leuke is dat er veel verwijzingen in te zien zijn naar de popcultuur van de jaren ’80.

Of er nóg een vervolg op de serie aan zit te komen, blijft nog onbekend. Maar de kans is vrij groot dat er nog een vierde en misschien zelfs een vijfde deel aan zit te komen. Vooral omdat de serie na drie seizoenen nog zo populair blijkt te zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.