Surprise: deze 9 top-acteurs hebben nog nooit een Oscar gekregen

Nu aan het lezen

Surprise: deze 9 top-acteurs hebben nog nooit een Oscar gekregen

Surprise: deze 9 top-acteurs hebben nog nooit een Oscar gekregen

De Oscar-uitreiking van 2018 staat voor de deur. Natuurlijk zijn er weer veel getalenteerde mensen genomineerd. Maar talent is geen garantie op het krijgen van een Oscar. Sterker nog: er zijn stapels acteurs die er nog nooit een hebben gekregen, terwijl ze dat zeer zeker wel verdienen.

Dit zijn 9 acteurs (in willekeurige volgorde) die nog nooit het felbegeerde beeldje in handen hebben gekregen.

1. Glenn Close

Glenn Close is een echte veteraan in Hollywood, met meer dan één grote titel op haar naam. Als kind zag je haar waarschijnlijk als Cruella de Vil in 101 Dalmatians. Maar wat dacht je verder van The Big Chill, The World According to Garp en The Natural?

Het meest bijzondere aan Glenn Close is misschien nog wel dat ze maar liefst zes keer (!) genomineerd is voor een Oscar. Maar nee, deze Queen of Hollywood heeft er nog nooit eentje gewonnen. Misschien wordt het eens tijd?

Glenn Close

2. Jim Carrey

Jim Carrey is een komediekoning en weet ons iedere keer weer aan het lachen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan zijn rollen in Bruce Almighty,  Dumb and Dumber en natuurlijk Ace Ventura: Pet Detective. Desondanks speelde hij ook in een aantal serieuzere films, waaronder The Truman Show, Man on the Moon en The Number 23.

Ondanks al die bijzondere, grappige en prachtige rollen heeft deze koning van de lach nog nooit een Oscar mogen ophalen. Nu staan komedies niet bekend als films die genomineerd worden voor het gouden beeldje, maar ook de serieuze films konden de competitie duidelijk niet aan.

Jim Carrey

3. Meg Ryan

Als Jim Carrey de koning is van komedie, dan is Meg Ryan by far de Queen of Romkoms. Met rollen in When Harry Met Sally, Sleepless in Seattle en You’ve Got Mail is het wonderbaarlijk dat ze nog nooit een Oscar heeft gewonnen. Maar helaas voor haar zijn ook romkoms geen films die veel genomineerd worden voor dit soort prijzen, al heeft ze wel andere prijzen in de wacht gesleept.

Meg Ryan

4. Gary Oldman

Gary Oldman was Commissioner Gordon, Dracula en Lee Harvey Oswald. Hij speelde in Harry Potter, Hamlet en Darkest Hour. Maar nee, die Oscar wist hij nog nooit te winnen. Opvallend, want deze man is een echte kameleon als het om acteerwerk gaat.

Dit jaar is hij echter wel genomineerd voor Beste Acteur voor zijn rol in Darkest Hour. Misschien dat hij dit jaar dan eindelijk aan de beurt komt?

Gary-Oldman

5. Alan Rickman

Voor deze man is het helaas te laat, aangezien de geliefde en getalenteerde Alan Rickman in 2016 overleed aan kanker. En helaas heeft hij nooit een Oscar mogen ophalen. Zelfs een nominatie zat er voor deze man niet in. En dat terwijl hij prachtige rollen had in Die Hard, Sense and Sensibility, Love Actually, Galaxy Quest en Robin Hood: Prince of Thieves. En wie herkent zijn bijzondere stem en intonatie nu niet direct?

Onder de jongere generaties werd Rickman vooral bekend als Professor Severus Sneep, die ons steeds weer liet afvragen aan welke kant hij stond (always!). Rickman wordt nog altijd gemist door zijn fans en het is jammer dat hij nooit in aanmerking kwam voor een felbegeerd beeldje.

Alan Rickman

6. Marilyn Monroe

Als je het over Hollywood-legendes hebt, komt Marilyn Monroe gegarandeerd naar boven. Maar nee, deze dame heeft nooit een Oscar gewonnen. Ze speelde in Niagara, Some Like It Hot en Bus Stop. Ze werd een pop-icoon en iemand die de wereld nooit meer zou vergeten. Behalve de jury van de Academy Awards dus, want dat beeldje heeft ze nooit gekregen.

Marilyn Monroe

7. Naomi Watts

Nog zo’n actrice waarbij je zegt: “Heeft die geen Oscar?!” Naomi Watts heeft namelijk een indrukwekkende lijst aan rollen op haar naam staan, waaronder 21 Grams, The Impossible en Fair Game. Voor die eerste twee films ontving ze dan ook nominaties voor een Oscar, maar helaas was de concurrentie sterker volgens de jury. Ondanks de 55 prijzen die ze heeft gewonnen met haar werk, ontbreekt dit beeldje dus nog in haar prijzenkast.

Naomi Watts

8. Liam Neeson

Hij was Aslan, Qui-Gon Jinn, Zeus en nog zoveel anderen. Hij staat bekend als een echte bad ass, maar ook als een man met een zeer herkenbare stem die hij voor van alles en nog wat inzet. En ja, hij is ook wel eens genomineerd; namelijk voor zijn rol in Schindler’s List. Maar dat gouden beeldje kreeg hij dus nooit.

Liam Neeson

9. Johnny Depp

Love him or hate him, maar één ding is duidelijk bij deze knappe acteur: hij is een echte kameleon. Hij ging van Edward Scissorhands naar een liefhebbende broer en zoon in What’s Eating Gilbert Grape. Van Jack Sparrow naar doorgewinterde maffiabaas in Black Mass. Van de Mad Hatter naar rechercheur op zoek naar Jack the Ripper in From Hell.

Johnny Depp is zeker niet geliefd door iedereen, maar een getalenteerd acteur is hij wél. Hij weet moeiteloos in diverse rollen te kruipen en zet vaak een fijne film neer. En de jury van de Oscars heeft dat gezien: hij werd maar liefst drie keer genomineerd. De eerste keer was voor Jack Sparrow in de eerste Pirates of the Caribbean-film, de tweede keer voor Finding Neverland en de derde keer voor Sweeney Todd. Maar winnen deed hij nooit.

Johnny Depp

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.