Hakuna matata, Disney gaat een live-actionfilm van The Lion King maken

Nu aan het lezen

Hakuna matata, Disney gaat een live-actionfilm van The Lion King maken!

Hakuna matata, Disney gaat een live-actionfilm van The Lion King maken!

Voor alle fans die in hun jeugd geen genoeg konden krijgen van The Lion King聽is er goed nieuws: na drie tekenfilms en een musical komt er nu n贸g een film; Disney heeft besloten dat The Lion King de volgende Disney-klassieker is die een live-action verfilming gaat krijgen.

De film ligt in handen van regisseur Jon Favreau, die ook verantwoordelijk was voor Jungle Book. Voordat Disney dit project officieel aankondigde, hintte Favreau al naar de remake op Twitter en Instagram.

Vlak daarna werd de remake ook officieel aangekondigd door Disney. De echte fans kunnen hun hart ophalen, want de film zal de originele soundtrack van de tekenfilms bevatten!

Het is geen verassing dat The Lion King ook een remake krijgt. De film kwam in 1994 uit en was 茅茅n van de meest succesvolle animatiefilms ooit uitgebracht; hij bracht destijds een goudmijn op. Ook de soundtrack won meerdere prijzen en werden ontzettend goed verkocht. Er wordt dan ook verwacht dat deze live-action remake een gigantisch succes zal zijn.

Eind 2018

De grootste vraag is wat de releasedatum wordt. Daar is nog weinig over bekend, enkel ‘eind 2018’ word genoemd聽als schatting. Favreau heeft jaren gedaan over zijn vorige film, The Jungle Book. Dit omdat deze voor een deel bestond uit CGI,聽een techniek om digitale wezens tot leven te kunnen brengen. Het acteerwerk werd hiermee gecombineerd.

In The Lion King valt er echter weinig te combineren, want de hoofdrollen worden vertolkt door leeuwen, een zwijn en een stokstaartje. De film zal dan ook voor 100 procent opgebouwd moeten worden uit CGI-karakters. Iets waar Favreau nu veel mee heeft kunnen oefenen, maar alsnog een zeer tijdrovend proces is.

Eerder zagen we al聽Cinderella, Malifecent, Peter Pan en de laatste verfilming, The聽Jungle Book, 聽in de bioscoop verschijnen. Toen kwam de aankondiging voor Beauty and the Beast, met Emma Watson in de hoofdrol, en nu dan ook The Lion King. Disney lijkt geen genoeg te kunnen krijgen van het succes van de remakes, en gelukkig voor ons staan er nog heel wat klassiekers in het lijstje om verfilmd te worden. De volgende kanshebbers zijn聽Dumbo, Aladdin, Pinocchio, Mulan en 101 Dalmati毛rs.

Marit is een 22-jarige CMD student en fotografe. Het liefst reist ze over de hele wereld met een camera bij de hand, maar omdat dat niet altijd kan schrijft en filmt ze ook vaak fotografie tutorials of vult ze haar weekenden met fotoshoots.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.