Het thema van IKEA's wintercollectie is IJsland: wij krijgen het er warm van

Nu aan het lezen

Het thema van IKEA’s wintercollectie is IJsland: wij krijgen het er warm van

Het thema van IKEA’s wintercollectie is IJsland: wij krijgen het er warm van

Deskundigen zijn het erover eens: industrieel design ten spijt heerst er onder interieurliefhebbers een onmiskenbare hang naar de natuur. Denk Urban Jungles en Heart Wood, de Flexa Kleur van het Jaar 2018 gekozen om je ‘weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur.’

IKEA is geen nobody als het aankomt op trends en zet haar beste Scandinavische beentje voor met de nieuwe wintercollectie. Verrassend: het is geïnspireerd op materialen en kleuren niet ver van het Hemnes-bed vandaan.

IJsland

Als bron van ruige schoonheid speelt IJsland een hoofdrol in deze collectie met een scala aan decoraties met natuurlijke materialen en warme tonen die een likje natuur toevoegen aan elke gelegenheid in dit seizoen. Wat dacht je van een gebreide kruk of een zelf te versieren krans?

Terug naar de natuur betekent ook spaarzaam omgaan mét de natuur. IKEA laat in een persverklaring weten daarom in te zetten op energiezuinige LED-lampen als decoratieve verlichting. De collectie bestaat uit tijdloze items, aldus het Scandinavische meubelimperium, waarmee niet alleen het versieren van je huis makkelijker wordt maar ook het geven van een stylish-verantwoord cadeau.

Sobere tonen, sfeervolle verlichting

Hoe de producten uit de IJSland collectie van IKEA er allemaal uit zien? Kijk zelf maar.

Picture this: Uitgebreid dineren met vrienden met een sobere, warme aankleding. Denk stoffen servetten en elegante kandelaars in IJsland-stijl. Laat dat zesgangen diner maar komen.

Alcohol is een natuurproduct toch? Check. Plop die kurk en schenk een glaasje in voor je geliefden IJsland-style.

Een semi-industriële kast met daarop natuurlijke elementen: want wie zei ook alweer dat de kerstman niet bestond?

Cadeautjes inpakken wordt dankzij IKEA veel leuker met het juiste inpakmateriaal (en koekjes om tussendoor weg te snoepen).

Dit tafereel schreeuwt Netflix and choco. Of Netflix en rode wijn. Of Netflix en popcorn. Of Netflix en…

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.