Tijd om te minimaliseren? Begin in deze kamer van je huis - Vance

Nu aan het lezen

Tijd om te minimaliseren? Begin in deze kamer van je huis

Tijd om te minimaliseren? Begin in deze kamer van je huis

Wie Netflix inmiddels heeft uitgespeeld, heeft ‘Tiding Up’ van Marie Kondo waarschijnlijk ook gezien. En dat betekent dat je je nu misschien meer bewust bent van alle spullen in je huis die jou joy geven. Of je bent van plan om te gaan minimaliseren, maar weet niet waar je moet beginnen. We hebben een paar handige tips voor je.

Opruimen maar

Als het gaat om minimaliseren is Marie Kondo inmiddels wel de bekendste goeroe op dit gebied, maar ze is zeker niet de enige. Tracy McCubbin is opruimexpert en legt uit in welke kamer van je huis je het beste kunt beginnen met opruimen. Namelijk je slaapkamer. De reden? Rommel in je slaapkamer zorgt voor een mentale to-dolijst, legt ze uit.

Dat zorgt ervoor dat je stressgehalte verhoogd wordt, en dat is precies wat je niet wilt in de kamer waar je tot rust komt aan het einde van de dag. En die bende in je slaapkamer kan er ook voor zorgen dat je een stuk minder goed slaapt.

Vier tips van de experts om je slaapkamer binnen no time tot de fijnste plek van je huis te maken.

Waar kijk je naar voordat je in slaap valt?

Kyle Quilici legt uit dat je je moet afvragen waar je naar kijkt wanneer je in slaap valt. Het schijnt namelijk dat de dingen waar jij stress van krijgt, ervoor zorgen dat je minder goed slaapt. Kijk je vanuit je bed naar een planner aan de muur? Een televisie, sportmateriaal of ander rommel dat je liever weg zou hebben? Opruimen dan maar. Kies liever voor dingen in je slaapkamer die je wel rust geven, zoals kunst, planten of foto’s.

Weg met de boeken op je nachtkasje

Als je niet heel veel ruimte in de woonkamer hebt, is het vrij logisch dat je deze boeken in je slaapkamer bewaard. Toch is ook dit niet een hele verstandige keuze, legt McCubbin uit. Wanneer je niet aan het lezen bent, is het goed om het boek op de boekenplank te leggen. Deze kleine stap zorgt ervoor dat je onbewust merkt dat de dag erop zit.

Verplaats de spullen uit je slaapkamer

Het is lastig om je spullen op te bergen wanneer je ruimte tekort komt, maar onthoud dat je slaapkamer niet de juiste plek is om al deze spullen op te bergen. Hoe minder spullen in je slaapkamer, of in ieder geval in het zicht, hoe beter je zult slapen. Past de opgerolde yogamat ook ín je kast? Bewaar hem dan daar!

Vouw de kleding op

Grote kans dat ook jij ‘de stoel’ in je slaapkamer hebt staan. Een stoel die niet per se bedoeld is om op te zitten, omdat je hier vooral je kleding over hangt. Ruim ook aan het einde van de dag de kleding op, zodat je slaapkamer netjes blijft. Hierdoor duik jij namelijk met een rustiger gevoel het bed in.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.