Tina Fey spreekt Amerika toe vanuit een taart: "Ga niet naar de protesten"

Nu aan het lezen

Tina Fey spreekt Amerika toe vanuit een taart: “Ga niet naar de protesten”

Tina Fey spreekt Amerika toe vanuit een taart: “Ga niet naar de protesten”

Tina Fey was een verrassingsgast tijdens de Saturday Night Live spin-off Weekend Update waar ze haar gevoelens deelde over witte superioriteit, racisme en Donald Trump.

De comédienne zat vol ongeloof en misselijkheid te kijken naar de ontwikkelingen in Charlottesville, met name nadat Donald ‘John’ Trump de woorden had gesproken geweld ‘op elk vlak af te wijzen’, aldus Tina Fey.

Universiteit

“Hoezo op ELK vlak. Er zijn geen GOEDE nazi’s”, sputterde Fey die studeerde aan de University of Virginia in Charlottesville dat afgelopen weekend werd opgeschrikt door een gewelddadige extreemrechtse protestmars waarbij één vrouw om het leven kwam.

De teleurstelling druipt van haar gezicht terwijl ze vertelt dat er meer racistische marsen gepland staan in de Verenigde Staten dit weekend – ook in New York.

Tina: “Een deel van mij hoopt dat deze neo-nazi’s dit proberen in New York City zodat een aantal dragqueens jullie kunnen aanpakken. En weet je wat dragqueens zijn? Boomlange zwarte mannen.”

Taart

Fey deelt haar tactiek om om te gaan met alle stress zoals ‘elke vrouw die ik ken al sinds de presidentsverkiezingen’: taart eten. Tina: “Zoek een lokale onderneming, misschien gerund door een Jood of een Afro-Amerikaan, bestel een taart met de Amerikaanse vlag erop en eet het”, aldus Fey voordat ze zich volpropt met een stuk gekleurde spons-cake.

Ze tipt: “Zodra iemand je beticht van hysterie is het tijd voor een grillen cheese sandwich, die dip je hoppa: in de taart.”

Debielen

Het lijkt allemaal humoristisch maar Tina is bloedserieus met haar statement. Ze spreekt elke ‘weldenkende Amerikaan aan’ dit weekend niet naar de protesten te gaan en ze te beschouwen als een goede film met twee vrouwen in de hoofdrol.

“Kom niet opdagen. Laat deze debielen in de lege lucht schreeuwen.”

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.