Uber ontslaat 20 werknemers vanwege seksuele intimidatie

Nu aan het lezen

Uber ontslaat 20 werknemers vanwege seksuele intimidatie

Uber ontslaat 20 werknemers vanwege seksuele intimidatie

Uber ligt sinds februari onder vuur, nadat een voormalige werknemer het bedrijf beschuldigde van seksuele intimidatie. De manager van Susan Fowler zou haar vanaf dag één in bed hebben geprobeerd te krijgen. Uber schrok van de aantijgingen en besloot een onderzoek in te stellen. De resultaten zijn er nu: twintig mensen zijn ontslagen.

Al die twintig mensen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie. Maar daar hield het niet bij op. Nog eens zeven mensen kregen een laatste waarschuwing en 31 mensen moeten een speciale cursus volgen. Bovendien is het onderzoek nog niet afgerond: naar 57 mensen wordt nog onderzoek gedaan.

Discriminatie en pesten

Niet alleen seksuele intimidatie blijkt een probleem bij Uber. In totaal werden er 215 klachten onderzocht binnen het bedrijf. Hoewel het in 47 gevallen om seksuele intimidatie bleek te gaan, waren er ook 54 gevallen van discriminatie en kwamen er 33 meldingen over pesten binnen. Daarnaast waren er 45 klachten over onprofessioneel gedrag.

Wie er precies ontslagen zijn, is niet bekend gemaakt. Anonieme bronnen die dicht bij het onderzoek staan zeggen echter dat er ook senior executives ontslagen zijn. Het probleem doet zich dus niet alleen voor bij de ‘gewone’ werknemers, maar ook bij mensen die hogerop staan binnen het bedrijf. Precies zoals bij Fowler dus.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.