Van dit bowlingcentrum is een interactief kunstwerk gemaakt - Vance

Nu aan het lezen

Van dit bowlingcentrum is een interactief kunstwerk gemaakt

Gekleurde bomen in The House of Eternal Return

Van dit bowlingcentrum is een interactief kunstwerk gemaakt

Wat doe je met een verlaten bowlingcentrum? Juist, dan maak je er één groot interactief kunstwerk van. 150 kunstenaars van de kunstgroep Meow Wolf hebben gewerkt aan 70 verschillende ruimtes, 14 games, 3 boomhutten en een interactief grottenstelsel. Het resultaat is echt prachtig.

House of Eternal Return (Huis van de Eeuwige Terugkeer) in Santa Fe in de VS heeft een verhaal als uitgangspunt. Dit verhaal vindt plaats in een Victoriaanse woning, waar iets de aard van tijd en ruimte heeft veranderd. De familie Selig is de eigenaar van het huis. Wanneer je binnenkomt krijg je een kort verhaal over deze familie te horen. Voor de bezoeker is het de kunst om via de familie geheime gangen en nieuwe plekken te ontdekken. De missie is om erachter de komen wat er met de familie Selig is gebeurd. Dit doen ze door het grote verhaallijn aan kleine details te binden, meldt My Modern Met. Dit klinkt vaag en dat is ook juist de bedoeling.

Niets is verboden in het Selig-huis. Je kunt je eigen pad kiezen door het pand van bijna 2000 vierkante meter. Je kunt dit doen op de manier die wij wil. Klimmen, kruipen, wandelen, het mag allemaal. Hoe meer de bezoeker interactie zoekt met de neon-bomen en de verlichte wezens, hoe meer ze te weten komen over de Selig’s. Spannend!

George R. R. Martin, de maker van Game of Thrones en inwoner van Santa Fe, stopte 3 miljoen in de renovatie van het pand. Hiermee wil hij de groep Meow Wolf en hun project steunen.

Neon-bomen in The House of Eternal Return

Gekleurde bomen in The House of Eternal Return

De wezens van The House of Eternal Return

Ruimte in The House of Eternal Return

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.