Deze vintage mini gadget is een Bluetooth speaker en radio in één - Vance

Nu aan het lezen

Deze vintage mini gadget is een Bluetooth speaker en radio in één

Deze vintage mini gadget is een Bluetooth speaker en radio in één

Soms wil je net iets harder muziek luisteren dan het gebruikelijke geluid dat uit je smartphone speakers komt. Gelukkig heb je daar tegenwoordig een handige oplossing voor: de Bluetooth speaker. En alhoewel de draadloze speaker op zich niets nieuws is, worden er nog wel bijzondere variaties in gemaakt. Zo verkoopt het bedrijf Muzen nu een speaker in de vorm van een kleine vintage FM-radio.

Ontwerper Dejun Zeng van Muzen raakte geïnspireerd door het verhaal achter het enige radiostation op een schip, Radio Caroline, en ontwierp zo de OTR Wood speaker.

Retro geluid met een moderne twist

De speaker is met de hand gemaakt van premium walnotenhout en is slechts tien centimeter groot. Het is niet alleen ontzettend aandoenlijk om te zien maar er komt ook een opvallend geluid uit. De Bluetooth speaker wordt namelijk vergezeld met een FM-ontvanger. Dit betekent dat je niet alleen je eigen muziek kunt luisteren maar ook radio ontvangt.

De combinatie tussen het moderne van draadloos muziek luisteren en het nostalgische van een ouderwetse radio, maakt deze gadget uniek in een zee aan Bluetooth speakers. En je zou misschien niet veel volume uit zo’n klein apparaatje verwachten, maar ook het geluid blijkt opvallend helder en luid. Zo vertelt 9to5toys. Zelfs de batterijduur is gigantisch: je kunt maar liefst tien uur lang van je favoriete tunes genieten op de kleine speaker.

De OTR Wood van Muzen staat momenteel op crowdfundingwebsite Indiegogo en het bedrijf heeft inmiddels 47 procent van haar streefgedrag gehaald. Zodra Muzen het doel van 30,000 dollar bereikt, wil het de speaker wereldwijd gaan verzenden, voor een bedrag vanaf 69 dollar. En het is niet alleen het uiterlijk en het innerlijk wat de speaker echt uniek maakt. Het verhaal achter de speaker maakt het nog indrukwekkender:

Foto’s: MUZEN

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.