Voorkom huidkanker en check je moedervlek dankzij deze app

Nu aan het lezen

Voorkom huidkanker en check je moedervlek dankzij deze app

Voorkom huidkanker en check je moedervlek dankzij deze app

Het is voorlopig nog even geen zomer (helaas). Je moedervlekken houd je daarom waarschijnlijk nog even verborgen onder dikke truien en vesten. Maar toch is het belangrijk om je moedervlekken zo nu en dan te checken. Het liefst nog voordat je weer lekker gaat liggen bakken in de zon. Want ja: als je je niet goed genoeg beschermt, vergroot de zon de kans op huidkanker.

Handige app

De makers van de Nederlandse app SkinVision weten dat niet iedereen op een huisarts bezoek zit te wachten. Al helemaal niet als het alleen maar om een check gaat. En daarom ontwikkelden zij een app waarmee je gemakkelijk je moedervlekken kunt checken. SkinVision wordt inmiddels al door 1,2 miljoen mensen gebruikt, in meer dan 50 landen.

Hoe werkt het?

Met de app kun je een foto van het vlekje op je huid maken, waarna de vlek vergeleken wordt met 3,5 miljoen andere moedervlekken. Het algoritme bepaalt op die manier of het vlekje zorgelijk is of niet. Daarnaast worden de vlekjes door de dermatologen van SkinVision binnen 48 uur gecheckt. Als het vlekje er niet helemaal goed uit ziet, krijgt diegene het advies om naar de huisarts te gaan.

Check je huid

De meeste mensen zijn vrij laks als het gaat om het checken van de huid, maar dat is niet meer nodig nu het zo makkelijk gemaakt wordt. De app kan huidkanker al in een vroeg stadium ontdekken, waarna ze de gebruikers daarop advies kunnen geven. SkinVision wil dat het normaal wordt dat iedereen zijn huid zo’n vier keer in het jaar checkt.

Het is mogelijk om een abonnement van 25 euro per jaar te nemen, maar je kunt ook twee euro per foto betalen. Volgens SkinVision zijn er nu al 15.000 huidkankerplekken in een vroeg stadium ontdekt bij mensen die geen idee hadden dat ze gevaar liepen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.