Waarom meer dan 40 uur in de week werken zinloos is

Nu aan het lezen

Waarom meer dan 40 uur in de week werken zinloos is

Waarom meer dan 40 uur in de week werken zinloos is

Te veel werken kan een slechte invloed hebben op je gezondheid. En dat begint al bij meer dan 40 uur in de week. Wanneer je ondernemer bent of een bedrijf hebt, is het moeilijk om je aan die 40 uur te houden. Terwijl dat juist zo belangrijk is, want na die 40 uur word je alleen maar minder productief, zeggen wetenschappers.

Verschillende organisaties en onafhankelijke onderzoekers hebben gekeken naar de fysieke, mentale, emotionele en sociale gevolgen bij meer dan 40 uur in de week werken, schrijft Inc.. Hieruit konden ze het volgende concluderen:

  • Meer dan 10 uur per dag werken verhoogt de kans op hartproblemen met 60 procent.
  • 10 procent van diegenen die 50 tot 60 uur per week werkt, zegt relatieproblemen te hebben. Dit stijgt met 30 procent wanneer er meer dan 60 uur wordt gewerkt.
  • Meer dan 40 uur werken wordt geassocieerd met een verhoogd alcohol- en tabaksgebruik, gewichtstoename bij mannen en depressie bij vrouwen.
  • Bij bedrijven met normale overwerktijden had 23 procent van de werknemers een afwezigheidspercentage van 9 procent. Bij bedrijven waar werknemers veel moeten overwerken, had 54 procent van de werknemers een afwezigheidspercentage van 9 procent.
  • Werknemers die meer dan 11 uur per week overwerken hebben een grotere kans op een depressie.
  • Hoe meer werkuren, hoe meer kans op ziektes. Werknemers die meer dan 60 uur werken hebben 23 procent meer kans om een ziekte op te lopen.

Voor veel mensen is het lastig om maximaal 40 uur te werken. Nog snel even dit doen of ’s avonds nog even iets afmaken. Lange uren maken doen we vaak om onszelf iets te bewijzen, niet om daadwerkelijk dingen af te krijgen. De website Want schrijft dat na 40 uur werken je werktempo achteruit gaat. Als je 50 uur werkt, krijg je bijna evenveel voor elkaar dan dat je 40 uur werkt. Dus wanneer je de volgende keer weer eens overwerkt, vraag jezelf dan eens af of je op deze manier echt productief bezig bent of dat het ook tot morgen kan wachten.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.