Nieuwe Netflix-serie You legt kwetsbaarheid van liefde en het internet bloot

Nu aan het lezen

Nieuwe Netflix-serie You legt de kwetsbaarheid van liefde en het internet bloot

Nieuwe Netflix-serie You legt de kwetsbaarheid van liefde en het internet bloot

Er is iets met Penn Badgley (Dan Humphrey in Gossip Girl) waardoor hij keer op keer wordt gecast als dromerig, romantisch personage. In de nieuwe Netflix-serie You – van de producers van Riverdale – slaat zijn obsessie met de liefde echter door.

Als manager van een boekwinkel gebruikt Joe moderne technologie om zijn droomvrouw Beck (Elizabeth Lail) op hem verliefd te laten worden. Hij ontfutselt de meest intieme details over haar. In zijn weg naar haar liefde, ruimt hij stil en strategisch elk obstakel uit de weg. Een moord is niet uitgezonderd. Ik geloof in liefde op het eerste gezicht, zegt Joe in de nieuwe trailer, maar liefde is tricky.

Obsessieve liefde

You is een tiendelige Netflix Original en gebaseerd op de gelijknamige roman van Caroline Kepnes. Het legt genadeloos bloot wat obsessieve liefde betekent: elkaars lichaam willen bezitten en andermans gedachten beheersen.

Naast de allesomvattende liefde die doorsijpelt in gewelddadigheid is er in You nog een link met de realiteit: het speelt zich af in de wereld van vandaag waar iedereen 24/7 online is. Een wereld waarin we allemaal kwetsbaar zijn voor stalking en manipulatie, zowel online als in het echte leven. Net zoals hoofdrolspeler Beck die haar social media accounts op open heeft staan. Iets wat haar misschien wel duur betaald komt te staan,

De releasedatum van You is nog onbekend. Wel hebben we alvast de eerste, zinnenprikkelende trailer voor je met fantastische titelsong, een bewerking op Cheap Tricks I want you to want me. Get ready, get set. Go!

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.