Winter is here: Maak je eigen 'Game of Thrones' cape met deze IKEA handleiding - Vance

Nu aan het lezen

Winter is here: Maak je eigen ‘Game of Thrones’ cape met deze IKEA handleiding

Winter is here: Maak je eigen ‘Game of Thrones’ cape met deze IKEA handleiding

Je zou het niet verwachten, maar Jon Snow hult zich in Game of Thrones in niets minder dan een IKEA schapenvel. Kostuumontwerpster Michele Clapton vertelde vorig jaar dat zij de wollen schapenvachten van ons favoriete meubelconcern omtoverde tot capes voor de Night’s Watch.

De vachten werden verknipt, geschoren en geverfd voor ze als officiële kostuumstukken werden gebruikt, aldus Clapton. De schapenvellen kregen zelfs een speciale wax-behandeling en werden bevroren voor het échte, winterse effect. “Het budget is elk jaar hetzelfde, ongeacht wat we filmen – dat is ok, maar nooit genoeg.” De kostuumontwerpster vertelt dat je soms even creatief moet zijn met de middelen die je hebt. Het hergebruiken van dingen hoort hier gewoon bij.

Slim gespeeld

Het Scandinavische meubelconcern speelt goed in op de onthulling van de kostuumontwerpster. Voor de gelegenheid van het zevende seizoen van Game of Thrones lanceerde Ikea een heuse maak-je-eigen-GoT-cape handleiding.

Met de handleiding kan je zelf je eigen ‘Schouderverwarmer’ maken. Het enige dat je hoeft te doen is een schapenvachtje van 39.95 euro kopen en een gat erin knippen. Zo houd je je lekker warm tijdens de laatste twee afleveringen van Game of Thrones seizoen 7. Natuurlijk is het echte kostuumwerk veel complexer dan het knippen van een gat in een stuk wol. Toch zeggen wij chapeau voor deze originele actie, IKEA.

IKEA schapenvacht
Foto: IKEA

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.