10 series om zonder Game of Thrones 2018 door te komen

Nu aan het lezen

10 series om een Game of Thrones-loos 2018 door te komen

10 series om een Game of Thrones-loos 2018 door te komen

De winter is aangebroken en deze belooft langer te worden dan ooit. Onlangs bevestigde HBO onze ergste vermoedens: Game of Thrones komt pas in 2019 terug voor het achtste, laatste seizoen. We moeten minstens nog een heel jaar in een barre, donkere wereld leven waar Daenerys, Sansa en Jon Snows krullen onze harten niet zullen verwarmen.

Het is aan te raden om de serie opnieuw te kijken om kleine details niet te missen maar er is meer nodig om de leegte te vullen. Daarom: tien series die The Long Night kunnen helpen te overbruggen. Valar Morghulis!

Game of Thrones tot en met seizoen 7 nog niet gezien? Kijk eerst even verder!

10. ALTERED CARBON

Nieuwe serie, 2 februari op Netflix
Netflix komt met een nieuwe serie en deze klinkt als Jon Snow die in seizoen 6 misdaden gaat oplossen. Gebaseerd op Richard K. Morgans science-fiction boek, volgt Altered Carbon een overleden man die tot leven wordt gewekt in een ander lichaam en een mysterie moet oplossen. In de hoofdrol House of Cards’s Joel Kinnaman.

9. THE 100

Vier seizoenen op Netflix
Mensen die serieuze politiek en ingewikkelde plots willen, kunnen deze even overslaan. Wil je sterke jonge vrouwen zien die van zich af bijten? Computergraphics die verbazingwekkend zijn voor een simpele serie? Dan is The 100 absoluut voor jou. Wat begint als een gezapig Hunger Games aftreksel, wordt halverwege seizoen 1 een fascinerende overlevingsstrijd. Het thema: hoe een vernielde wereld wordt opgebouwd met aan het roer enkel vrouwen.

8. BLACK SAILS

Vier seizoenen
De jonge jaren van Euron Greyjoy? Het zou zo maar kunnen. Deze prequel op Robert Louis Stevensons Treasure Island volgt legendarische piraten als Kapiteint Flint en Blackbeard. Ook hier zijn er verschillende partijen die strijden voor overleving maar de serie is toch vooral leuk vanwege de piraterij. Arrr!

7. VIKINGS

Vier seizoenen, FOX
Een hele serie over de Iron Islands maar dan leuk! Vikings heeft niet het budget van andere grote series en daardoor voelt het allemaal nét wat minder. Maar ook hier zijn machtsspelen, intriges en vechtpartijen aan de orde van de dag. Nog beter: ook hier zijn de vrouwelijke personages degene waar je het meest voor voelt. Lagertha = our queen!

6. BRITTANIA

Nieuwe serie, 18 januari
Als The North je het meeste trekt dan lijkt de nieuwe serie Britannia je wensen te vervullen. De serie, die vrij letterlijk gemaakt lijkt te zijn om Game of Thrones fans te trekken, vindt plaats in 43 v.C. als de Romeinen Engeland binnenvallen. Helaas voor hen hebben de Keltische inwoners een magische band met hun land…

5. SPARTACUS

Vier seizoenen
De fight pits van Meereen zijn niets bij het niet zo heel erg historisch accurate Spartacus. De tijdlijn van de serie moet je even Googlen maar de verschillende seizoenen zijn ieder prima voer. Er is overdreven coole actie, een rebelse sfeer maar vooral: zo. veel. spieren.

4. THE TERROR

Nieuwe serie, 2018
Geheel in thema van de winter speelt The Terror zich af in de vrieskou. Het is gebaseerd op een ware gebeurtenis van de Britse navy die door de Noordpool wilt varen. Dat klinkt niet denderend spannend maar de serie is geproduceerd door de meesterlijke Ridley Scott die zo’n beetje alles de moeite waard maakt. Met tien afleveringen moet The Terror meer bieden van wat Hardhome en Beyond The Wall zo benauwend maakte.

3. HOUSE OF CARDS

Zes seizoenen, Netflix
De door Netflix grootgemaakte serie komt op veel fronten niet overeen met draken en zombies. Maar in het aspect van machtsspel blinkt House of Cards uit. Smerige deals, hier en daar een lijk en de nooit te stillen honger naar overwinning. De Underwoods doen niet onder voor de Lannisters. Het opportunisme van Washington, met name de subtiele reis van Claire naar de top, vult het King’s Landing-vormige gat in je hart.

2. THE CROWN

Twee seizoenen, Netflix
Ook iets te modern om je echt in Westeros te wanen maar The Crown heeft een diepere connectie met Game of Thrones: een overkoepelend plot. Bedoeld om zes seizoenen te vullen, volgt The Crown koningin Elizabeth II van kroning tot nu. Met dezelfde rust die we van eerdere seizoenen van Game of Thrones zijn gewend ontvouwt het verhaal van een sterke koningin die zich niet laat kisten langzaam maar zeker.

1. ROME

Twee seizoenen, HBO
De beste serie om Game of Thrones te vervangen is en blijft Rome. De serie is een gedramatiseerde vertelling van hoe Caesar, en daarmee de Republiek, ten val kwam. Hoofdpersonages die het leven niet zeker zijn, rijke sets en kostuums, verraad en politiek: Rome heeft (bijna) alles wat Game of Thrones zo verrukkelijk maakt. Helaas geëindigd wegens geheel onterechte slechte kijkcijfers maar absoluut het kijken waard.

Eigenlijk ben ik alleen maar een jongeman die van films en tv-series houdt en daar schrijf ik over.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.