Wonderstruck: de ode aan Stille film die we allemaal willen zien - Vance

Nu aan het lezen

Wonderstruck: de ode aan Stille film die we allemaal willen zien

Wonderstruck: de ode aan Stille film die we allemaal willen zien

Met alle technische fimtrucjes van tegenwoordig vergeet je bijna dat er ook een tijd was waarin film stil was. In de jaren ’20 was naar de bioscoop gaan echt een uitje en draaide alles om expressie. Tijden zijn veranderd, maar de fascinatie met film? Die is nog zeer aanwezig.

Andere tijden

We worden in de nieuwe film “Wonderstruck” in een tijdmachine geworpen. Terug naar een tijdperk waarin de films nog zwart-wit waren en de actrices hun haren in de krul zetten met een permanentje.

Het meesterwerk van regisseur Todd Haynes is een verfilming van het gelijknamige boek van Brian Selznick. De film bespreekt de verhalen van drie kinderen die op zoek zijn naar een plek waar zij zich thuis voelen. Het dove meisje Rose verhuist in het jaar 1927 naar New York om de mysterieuze actrice Lillian Mayhew op te sporen. De jonge, en ook dove, Ben leeft in het jaar 1977 en vertrekt naar de City om zijn vader te vinden. Jaime vergezelt hem op zijn zoektocht.

Mysterie

De film neemt ons mee in een wereld vol wonder en mysterie. Het vormt niet alleen een ode aan de lang-vergeten Stille film maar herinnert ons ook aan het kind dat stiekem nog in ons allemaal schuilt.

De film heeft nu al lovende recensies na zijn verschijning in mei tijdens film festival Cannes en staat volgende maand in de schijnwerpers tijdens het New York Film Festival. Niet alleen het verhaal maar ook de acteurs in de film zijn veelbelovend. Zo zien wij onder andere Michelle Williams (Shutter Island) terug en Julianne Moore die een oudere Rose speelt.

Helaas moeten wij nog even wachten tot de film in premiére gaat. Vanaf 7 december 2017 komt de film in Nederland uit. Bekijk hier alvast de trailer en waan je even in een ander tijdperk:

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.