Deze 7 momenten zijn nooit meer saai dankzij Netflix - Vance

Nu aan het lezen

Deze 7 momenten zijn nooit meer saai dankzij Netflix

Deze 7 momenten zijn nooit meer saai dankzij Netflix

TV kijken is verleden tijd sinds de introductie van Netflix. We kunnen nu overal onze favoriete series bingen. Niks houdt ons nog tegen. Het is dus helemaal niet meer nodig om te wachten met het kijken van de nieuwste aflevering van House of Cards. Dat kan ook gewoon op je smartphone of je tablet.

Multitasken is helemaal hip. Wij bepalen zélf wat we kijken, wanneer, waar en hoe. De downloadfunctie van Netflix is super handig als je on the go je series wil kijken. Zo kan je zelfs Netflix kijken als je midden in de woestijn zit zonder wifi, of als je gewoon in een sprinter zit.

Maar welke series passen het beste bij bepaalde momenten? Het strijken van je overhemd leent zich voor hele andere genres dan als je op de wc zit. Wij zetten er zeven voor je op een rij.

1. Godspeed je workout

De loopband of de hometrainer zijn gemaakt voor The 100. Je gaat vanzelf harder lopen en trappen naarmate de spanning stijgt. Reapers Clarke en Bellamy moeten vechten om te overleven. Beeld je in dat jij wegrent van kwaadaardige grounders. Dankzij de adrenaline haal je binnen no time je target.

2. Wc grappen

Soms duurt een bezoek aan de wc iets langer dan een minuut. Daar is natuurlijk entertainment voor nodig, hoe kom je anders door die lange zit heen. Tijd voor een goede comedy zoals Modern Family. Wat op je lachspieren werkt, kan ook goed op je sluitspieren werken.

3. Waiting…

Damn. Je hebt net je nachttrein gemist en moet nu een uur lang wachten. Wat nu? Alle winkels zijn gesloten, de kiosk-meneer wil je niet eens een Twix verkopen en het is koud. Tijd voor afleiding. Een serie als Girlboss is prima voor dit soort momenten. Grappig, makkelijke stof, en de afleveringen duren maar een halfuur. De seksscènes zijn niet helemaal safe for public, dus kijk uit als iemand staat mee te kijken.

4. Spanning bij de tandarts

Wij kunnen ons wel een leukere tijdsbesteding bedenken dan wachten bij de tandarts. Of de huisarts. Je bent precies op tijd, maar er zijn nog tien anderen voor je. De reden dat je er bent is al niet leuk, dus waarom zou je het erger maken door naar een muur te staren? Keep it fun. Zet je zenuwen om in adrenaline van de spanning met een aflevering van Stranger Things of Designated Survivor. Niets is zo leuk als de boze blik van Eleven oefenen terwijl je in de tandarts stoel zit.

5. Foodspiration

Koken op zich kan al heel leuk zijn. Maar kokkerelen is nog veel fascinerender met Chef’s Table op je beeldscherm. De topchefs zijn super gepassioneerd over hun eten en proberen elke dag weer nieuwe dingen. Misschien raak je wel geïnspireerd en flans je in no time je beste gerecht in elkaar. Wijntje erbij? De documentaire Somm maakt van jou een ware sommelier.

6. “I’ve got to break free”

Strijken, stofzuigen, dweilen: dat kan ook allemaal terwijl je Netflix kijkt. Het geluid van de stofzuiger laat jou niet tegenhouden, daar is ondertiteling voor. Wie zei dat het huishouden doen saai moet zijn? 13 Reasons Why maakt alles een stuk spannender, en af en toe een traantje wegpinken mag. Overhemdje hier, tissuetje daar, je vloer is binnen de kortste keren glimmend schoon.

7. Shoppen met series

Heb je altijd prikkels nodig en biedt de supermarkt die niet? Series kijken kan ook gewoon terwijl jij boodschappen doet. Laat de mysterie van Casting JonBenet je door de supermarkt leiden en vergeet niet je boodschappenlijstje. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je met lege handen thuis komt.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.