De cast & crew van Star Trek keert zich tegen Trump met dit statement

Nu aan het lezen

Zelfs Trekkies keren zich tegen Trump met dit statement

Zelfs Trekkies keren zich tegen Trump met dit statement

Het is pas een week nadat de volledige cast & crew van voormalige sitcom Will & Grace zich inzette voor een politiek reclamespotje (de boodschap: stem!), en slechts twee weken nadat heel beroemd Amerika zich verzamelde in dit viral filmpje.

Dat alles zodat 8 november iedereen naar de stembus gaat, want géén stem is een absolute verloren stem. Zeker in de ‘strijd’ tegen Trump, menen veel celebs.

Nu komt er een iconische beweging bij die Amerikanen wereldwijd wil wakker schudden, en het is een cast & crew waarvan je het misschien niet direct zou denken: Star Trek, je weet wel die sciencefictiontelevisieserie waarin de avonturen van de bemanning van het ruimteschip de Enterprise centraal staan.

Statement

Gister postte de volledige cast & crew van Star Trek een statement op Facebook waarin ze stellen dat Star Trek altijd een ‘inclusieve’ toekomst schetste, waar ‘mensen van elk ras gelijkwaardig en respectvol worden behandeld’ zolang ‘individuele overtuigingen geen dreiging vormen ten opzichte van anderen’.

star trek

De controversiële presidentscampagne van Donald Trump met racistische trekken staat daar compleet tegenover, aldus de leden van het Star Trek-universum. In het statement is verder te lezen dat iedereen, trekkie of niet, zich moet registreren als stemgerechtigde zodat ze tegen Trumps kandidaatschap kunnen strijden.

Heelal

Voor Amerikanen die het argument hanteren dat ze wellicht op een andere kandidaat óf helemaal niet gaan stemmen omdat beiden niet geschikt zouden zijn, heeft de cast wel een weerwoord, geheel in stijl:

“Dat is onlogisch en onjuist. Stem voor en toekomst met verlichting en inclusie, een toekomst die ons – op een dag – zal leiden naar de sterren.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.