Zien: eerste trailer van historische thriller The Trial of the Chicago 7

Nu aan het lezen

Zien: eerste trailer van historische thriller The Trial of the Chicago 7

Zien: eerste trailer van historische thriller The Trial of the Chicago 7

Tijdens de Democratic National Convention van 1968 in de Verenigde Staten ontstonden protesten, die later escaleerden. Zeven activisten werden opgepakt en beschuldigd van samenzwering en aanzetten tot rellen. Die rechtszaak werd wereldberoemd, en is nu de basis voor een geheel nieuwe film van Netflix: The Trial of the Chicago 7. De eerste trailer van de film – met een behoorlijke sterrencast – is nu te zien.

Het protest tijdens de Democratic National Convention van 1968 begon vreedzaam. Mensen wilden hun mening laten horen, maar deden dat zonder geweld. Maar als de politie ingezet wordt, escaleert het en ontstaat er geweld. Honderden mensen – zowel agenten als demonstranten – raakten gewond. Diverse mensen werden opgepakt. Acht demonstranten werden aangeklaagd, zeven van hen moesten tegelijkertijd voorkomen. Hen kennen we nu als de Chicago 7.

Die rechtszaak is nu dus het plot van de film The Trial of the Chicago 7. In de eerste trailer krijgen we direct indrukwekkende beelden te zien. Onder begeleiding van het spreekkoor tijdens de protesten (“The whole world is watching!”) zien we flitsen uit de rechtszaal en de vragen die daar gesteld worden. Daarmee wordt de spanning goed opgevoerd en snap je direct dat dit een film is waarbij je waarschijnlijk constant op het puntje van je stoel zit.

Sterrencast

De film is niet alleen vanwege zijn trailer veelbelovend, maar ook vanwege de mensen die erbij betrokken zijn. Het script werd geschreven door Aaron Sorkin, die eerder al achter films als The Social Network en The West Wing zat. Hij regisseert de film ook, al was dat niet het eerste idee. In eerste instantie zou Steven Spielberg het regisseerwerk op zich nemen, maar hij moest het project helaas verlaten, schrijft Variety.

Het acteerwerk is verdeeld onder grote namen als Sacha Baron Cohen (Borat, The Spy), Eddie Redmayne (The Theory of Everything, Fantastic Beasts), Joseph Gordon-Levitt (Inception, Looper), Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Jeremy Strong (The Big Short, The Judge), Mark Rylance (The BFG, Dunkirk), Kelvin Harrison Jr. (Luce), Frank Langella (Frost/Nixon, The Box), Michael Keaton (Birdman, Spotlight) en John Carroll Lynch (Zodiac, Fargo).

The Trial of the Chicago 7 is vanaf 16 oktober te zien op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.