Zien: dit is wat er gebeurt als je Amerikanen vraagt waar Noord-Korea ligt - Vance

Nu aan het lezen

Zien: dit is wat er gebeurt als je Amerikanen vraagt waar Noord-Korea ligt

Zien: dit is wat er gebeurt als je Amerikanen vraagt waar Noord-Korea ligt

Trump heeft het weer voor elkaar. De Amerikaanse president staat sinds gisteren weer volop in de schijnwerpers. Na een bedreiging van Noord-Korea waarschuwde de president dit tegen te gaan met “Fire and fury.”

Serieuze dreiging

Noord-Korea slaat na de waarschuwing meteen terug met een nieuwe bedreiging. Zo geeft het regime aan dat het een plan onderzoekt om de regio rond Guam aan te vallen, meldt het AD gisteren. De bedreiging is gericht op het Amerikaanse eiland Guam in de Grote Oceaan, welke vooral dient als een belangrijke marine- en luchtmachtbasis.

Amerika gaat serieus op de bedreigingen in en dat is niet zonder reden. Onlangs werd bekend dat Noord-Korea waarschijnlijk volledige kernraketten heeft ontwikkeld. Het regime gaf ook eerder deze week aan dat het bereid is de kernwapens in te zetten als de Verenigde Staten militaire actie onderneemt.

Waar ligt het eigenlijk?

Gelukkig blijven de bedreigingen nu nog bij woorden, maar het is de vraag of dit zo blijft. Het onderwerp is gesprek van de dag in de VS, waar 75% procent van de burgers de kernwapens van Noord-Korea als een serieuze dreiging ziet, aldus de Washington Post. Je zou dan toch verwachten dat Amerikanen op zijn minst weten waar het land ligt. Helaas is niets minder waar.

Amerikaanse tv-presentator Jimmy Kimmel ging in Hollywood de straten op om Amerikanen een klein aardrijkskunde lesje te geven. Hij vroeg hen Noord-Korea aan te wijzen op de wereldkaart. Zoals je misschien al verwacht, valt de uitkomst vies tegen. Tranen van het lachen, maar ook wel een beetje van het huilen. Best wel zorgwekkend dit. Tijd om die aardrijkskunde lessen in de Verenigde Staten op te krikken.

Kijk en huiver.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.