Zo beïnvloedt Taylor Swift de Amerikaanse verkiezingen - Vance

Nu aan het lezen

Zo beïnvloedt Taylor Swift de Amerikaanse verkiezingen

Afbeelding: Jamie Lamor Thompson / Shutterstock.com

Zo beïnvloedt Taylor Swift de Amerikaanse verkiezingen

Taylor Swift en de verkiezingen: het is misschien niet de eerste match waar je aan denkt. Maar nadat Taylor op Instagram bekend maakte wat haar politieke voorkeur is, heeft dat toch flink wat invloed gehad. Nadat zij dit bekend maakte, steeg het aantal kiezers voor de voorverkiezingen op 6 november. Binnen 24 uur waren er toch zo’n 65.000 stemmers bijgekomen.

Democraten

Afgelopen zondag liet ze op Instagram weten dat ze haar politieke voorkeur nooit uitsprak, omdat ze het liever heeft over haar muziek. Het bleef daarom een groot raadsel wat de voorkeur van Swift was. Inmiddels is duidelijk dat ze op de democraten gaat stemmen. Ook riep ze haar fans op om zich te laten registreren als kiezers om gebruik te maken van hun stemrecht.

Ook liet ze weten dat ze het liefst op een vrouw wil stemmen. Maar dat ze niet achter de Republikeinse Marsha Blackburn staat, die in haar thuisstaat op de lijst staat. Ze laat weten: “Haar stemgedrag in het congres vind ik doodeng. Ze stemde tegen gelijke betalingen voor vrouwen, tegen een wet die vrouwen moet beschermen tegen huiselijk geweld. En ze vindt dat bedrijven homo’s mogen weren als klant en vindt dat zij niet mogen trouwen. Dat zijn niet mijn Tennessee-waarden.”

Tegengeluid

Overigens is niet iedereen het eens met de uitingen van Swift. Zo noemt Charlie Kirk, de voorman van een rechtse denktank, het belachelijk in een tweet:

Trump heeft inmiddels ook gereageerd, hij laat weten dat-ie nu “25 procent minder van haar muziek houdt”. Wat een volwassen man blijft dat toch ook.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.