Disney+ is officieel hier: deze vijf series en films kun je nu kijken

Nu aan het lezen

Disney+ is officieel hier: deze zeven series en films kun je nú kijken

Disney+ is officieel hier: deze zeven series en films kun je nú kijken

Het is eindelijk zo ver: Disney+ is vandaag officieel gelanceerd. Misschien denk je nu: “ja, dus?”  Maar dit is toch echt een significant moment. En wel om twee redenen: allereerst moeten we na ongeveer twee maanden gratis gebruik nu gaan betalen voor de dienst (6,99 euro per maand) én er is nieuwe content bijgekomen.

Ja, dat lees je goed: er is nieuwe Disney-content beschikbaar! Voor een groot deel zijn dat originals, maar ook een aantal al bestaande films en series hebben hun weg nu voor het eerst naar de streamingdienst gevonden. In totaal zijn er zelfs bijna 500 films en 7.500 afleveringen van series, waar Disney eerder al een trailer van 3,5 uur van maakte.

De kans is dan ook groot dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Maar geen zorgen! Wij hebben zeven toffe dingen om te kijken voor je op een rij gezet. Zo kom jij de komende avonden wel door!

1. The Mandalorian

Star Wars-fans kijken hier al maanden reikhalzend naar uit: een nieuwe serie over het geliefde universum van George Lucas. Deze serie speelt zich na de val van The Empire af, maar nog voordat de First Order verschijnt. Qua films zitten we dus tussen Return of the Jedi (Episode VI) en The Force Awakens (Episode VII) in.

In de serie volgen we een nog onbekende Mandalorian. De Mandalorians zijn een groep krijgers in het Star Wars-universum die we met name kennen vanwege Jango en Boba Fett. Hij reist door de buitenste ringen van de galaxy, ver weg van de New Republic en de verhalen die we kennen uit de films.

Met andere woorden: dit is iets geheel nieuws. En dat belooft veel goeds! Nog beter: hoewel vandaag alleen de eerste aflevering is verschenen, verschijnt vrijdag om 21:00 uur de tweede al.

2. Avengers: Endgame

Eigenlijk hadden we tot 1 december moeten wachten, maar Disney blijkt ons gunstig gestemd. Nadat gebruikers bleven vragen wanneer Avengers: Endgame op Disney+ zou verschijnen, is de lanceerdatum namelijk naar voren gehaald. En nu staat de film er met de lancering – nu dus – al op. Hoera!

Voor wie het even kwijt is: in Endgame zien we hoe tien jaar aan Marvel-films tot een einde komt. Nadat Thanos de Snap heeft uitgevoerd en de helft van de populatie is verdwenen, zoeken de helden naar een manier om de Snap terug te draaien. Daarvoor moeten ze over hun eigen trauma’s heenkomen en samenwerken als nooit tevoren.

En natuurlijk is dit bij lange na niet de enige Marvel-film op Disney+. Het is nu dus echt tijd voor een Marvel-marathon!

3. Lady and the Tramp

Disney houdt tegenwoordig van zijn live-action remakes, en het is dus niet geheel verrassend dat het bij de officiële lancering van Disney+ ook zo’n remake lanceert. Het gaat om Lady and the Tramp, oftewel Lady en de Vagebond.

In deze film zien we hoe de cockerspaniël Lady geadopteerd wordt in een liefdevol huis. Ze ontmoet Tramp, een straathond die veel meer gewend is dan zijzelf en zichzelf prima kan redden. Samen komen ze in een spannend avontuur terecht, waarbij ze in onverwachte situaties terechtkomen en nieuwe vrienden leren kennen. Maar nog veel belangrijker is dat de twee elkaar beter leren kennen, en de waarde van een goed en fijn thuis echt leren begrijpen.

Natuurlijk is dit ook de film van de beroemde spaghettiscène, dus zorg wel dat je een passende maaltijd klaar hebt staan! Mocht je daarna nog geen genoeg hebben van het verhaal: het origineel uit 1995 én het vervolg staan ook op Disney+!

4. Pixar In Real Life

Wie kent Pixar tegenwoordig niet? De studio maakte voor én nadat het in handen van Disney kwam geweldige films, zoals Toy Story, Wall-E en The Incredibles. Ze gaven ons karakters waar je wel van moet houden en momenten waar je alleen maar bij kan glimlachen.

Maar wat nou als dit allemaal écht was? Als Wall-E opeens over straat rijdt, The Incredibles voor je neus een superschurk verslaan of de monsters van Monsters Inc. zich rot schrikken van alle kinderen in de wereld? In Pixar In Real Life is dat exact wat je ziet. De studio heeft zijn karakters namelijk naar de echte wereld gehaald en in New York geplaatst.

In de serie zie je hoe mensen daarop reageren. En dat is natuurlijk behoorlijk lachwekkend. Want hoe zou jij reageren als een kinderwagen met daarin een octopus er opeens uit zichzelf vandoor gaat?

5. The Simpsons

Deze serie heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De meest beroemde gele familie ter wereld beleeft immers al dertig jaar aan avonturen die wij in de serie kunnen bekijken. En die serie staat nu dus ook op Disney+.

Hoe dat kan? Eenvoudig: The Simpsons is een serie van 20th Century Fox. En Disney heeft die studio – samen met al zijn content – overgenomen. Dat betekent dat The Simpsons nu ook van Disney is en wij het dus eindeloos op de streamingdienst kunnen bekijken. Dat is natuurlijk wel een klein feestje waard. Dus pak een doos donuts en zoek je favoriete plek op de bank, want jij komt er voorlopig niet meer vanaf!

6. Noelle

Het is november, dus de kersttijd komt er weer aan. De kans bestaat dan ook dat jij alvast lekker met een kop warme chocolademelk en een dekentje naar een fijne kerstfilm wil kijken. En ja, ook die heeft Disney+ in de aanbieding. Eén daarvan is Noelle, die vanaf nu te bekijken is.

Deze film, met Anna Kendrick in de hoofdrol, gaat over de dochter van de Kerstman. De Kerstman is echter klaar met zijn werk en zijn zoon Nick moet alles overnemen. Maar hij lijkt er niet echt talent voor te hebben. Dus stelt Noelle voor dat hij een weekendje rust neemt.

Dat bleek een slecht plan: Nick komt niet meer terug. En dat is natuurlijk gevaarlijk voor kerstmis. Zonder de Kerstman, geen kerst. Dus gaat Noelle opzoek naar haar broer en probeert ze de feestdagen te redden.

7. Marvel’s Hero Project

De Marvel-films, -series en -stripboeken tonen ons regelmatig allerlei superhelden die de wereld constant lijken te redden. Maar je hoeft geen pak of cape te hebben om een superheld te zijn. En dat is wat Marvel’s Hero Project bewijst.

Deze serie – zonder script – volgt verschillende jonge helden uit de echte wereld, die een positieve impact maken op gemeenschappen in de gehele wereld. De kinderen en tieners wijden hun leven aan het verbeteren van de wereld en doen dat op bijzondere manieren.

Marvel vond het tijd om te laten zien dat zij de echte helden zijn en jij dat dus ook kunt zijn. En dat doet de studio op de beste manier mogelijk: in een eigen stripboek. De kinderen komen daarmee in een elite groep terecht, die van de echte helden van Marvel.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.