Disney+ laat je gedownloade content houden, ook als de film later verdwijnt

Nu aan het lezen

Disney+ laat je gedownloade content houden, ook als de film later verdwijnt

Disney+ laat je gedownloade content houden, ook als de film later verdwijnt

Disney+ is in Nederland al enige tijd beschikbaar, en de kans bestaat dan ook dat je al wat content gedownload hebt om bijvoorbeeld onderweg te kijken. Nu is er goed nieuws: die gedownloade films en series blijven altijd beschikbaar, ook als de content later van het platform verdwijnt. Dat heeft CEO Bob Iger tijdens de New Establishment Summit van Vanity Fair gezegd, meldt Tweakers.

Alle content die je downloadt naar je apparaat, blijft beschikbaar zolang je je abonnement behoudt. Wil je dus tien afleveringen van de nog te verschijnen Star Wars-serie The Mandalorian downloaden om in de trein te bekijken? Dan kun je die in principe voor altijd blijven kijken, zelfs als de serie verdwijnt.

12 november is de dag

Hoewel we in Nederland al een bètaversie van Disney+ hebben, verschijnt de dienst in andere landen pas op 12 november. Dan verschijnt er ook allerlei nieuwe content. Welke content dat precies is, toonde Disney onlangs in een trailer van maar liefst 3,5 uur. Die trailer is op de VS gericht, maar een groot deel van de content is ook in Nederland al beschikbaar.

Op die dag moeten we in Nederland ook gaan betalen voor de streamingdienst. Maar daar krijgen we ook wat voor terug: nieuwe, originele content van Disney. Het gaat dus onder meer om The Mandalorian, maar ook om bijvoorbeeld een live action remake van Lady and the Tramp.

De streamingdienst kost vanaf 12 november 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.