Zien: trailer van The Crown seizoen 3 toont de nieuwe cast

Nu aan het lezen

Zien: trailer van The Crown seizoen 3 toont de nieuwe cast

Zien: trailer van The Crown seizoen 3 toont de nieuwe cast

The Crown is een bijzondere serie, om diverse redenen. Allereerst: het vertelt de geschiedenis van mensen die nog leven, namelijk de Britse koningin en haar gezin. De serie heeft echter ook voor een interessante castingmethode gekozen: acteurs worden vervangen naarmate de serie verder gaat. In seizoen 3 zien we dan ook een nieuwe cast, en een eerste trailer licht alvast een tipje van de sluier.

In de eerste twee seizoenen van The Crown zagen we hoe Claire Foy en Matt Smith de rollen van Queen Elizabeth II en haar man Prince Philip op zich namen. Maar dat zijn jonge acteurs en de koningin is in het derde seizoen niet zó jong meer. Tijd voor nieuwe, oudere gezichten dus.

In het derde seizoen neemt Olivia Colman de rol van Queen Elizabeth II over. Haar kennen we al van bijvoorbeeld Broadchurch. Tobias Menzies, die ook Edmund Tully in Game of Thrones speelde, vertolkt nu de rol van Prince Philip.

Maar daar blijft het niet bij, zo wordt duidelijk in deze trailer. De rol van Princess Margaret, de zus van Elizabeth, wordt namelijk door niemand minder dan Helena Bonham Carter gespeeld.

Wat gebeurt er in seizoen 3?

Seizoen 3 verschijnt maar liefst twee jaar nadat het tweede seizoen van de Britse dramaserie op Netflix kwam, weet Deadline. In dit seizoen zien we de koninklijke familie in het jaar 1964, wat niet echt een positief moment was. De Koude Oorlog speelt, maar we gaan ook aan de slag met ruimtevaart.

Al die verandering betekent dat Queen Elizabeth en haar familie zich aan moeten passen aan een nieuwe wereld. Een wereld die meer vrijheid kent, maar ook veel turbulenter is. Het derde seizoen omvat daarnaast de opkomst van The Beatles en de winst van Engeland bij het Wereldkampioenschap voetbal in 1966.

Ook niet onbelangrijk: Prins Charles is inmiddels geen klein jongetje meer. En in dit seizoen komt ook Camilla Parker Bowles langs, de vrouw waar hij later mee trouwt (en nu nog getrouwd mee is). Het belooft dus een interessant seizoen te worden!

The Crown seizoen 3 verschijnt op 17 november op Netflix.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.