Instagram houdt grote schoonmaak en verwijdert nepaccounts - Vance

Nu aan het lezen

Instagram houdt grote schoonmaak en verwijdert nepaccounts

Instagram houdt grote schoonmaak en verwijdert nepaccounts

Een hoop grote Instagrammers werden vanochtend wakker met heel wat minder volgers. Dit heeft alles te maken met het feit dat Instagram een grote schoonmaak heeft gehouden. Alle bots en nepaccounts zijn hierdoor verwijderd. Veel mensen balen van het feit dat ze nu een lager aantal volgers hebben, maar eigenlijk is dit alleen maar goed nieuws.

Nepaccounts

Instagram schreef afgelopen november al in een blog dat zij de bots en nepaccounts zouden aanpakken. Deze actie komt dus niet als een grote verrassing.

Door de verwijdering van deze nepaccounts, houden de Instagrammers namelijk alleen nog maar de echte volgers over. Dat zij neppe volgers hadden, wil niet per se zeggen dat zij deze zelf gekocht hebben. Wel is duidelijk dat er een hoop nepaccounts rondgaan op Instagram, die ook random accounts zullen volgen. Wanneer je een groter aantal volgers hebt, zal dit aantal nepvolgers ook groter zijn.

Zo gaat er online rond dat Ariana Grande zo’n drie miljoen volgers heeft verloren en dat Selena Gomez er zo’n twee miljoen kwijt is.

Het goede nieuws

De grote Instagrammers zijn misschien wel heel wat volgers kwijt, maar doordat nu alleen de echte volgers overblijven, zal de engagement op deze accounts waarschijnlijk alleen maar groter worden. Niet getreurd dus als jij nu honderden volgers kwijt bent.

Daarnaast betekent deze opruiming ook dat er eindelijk wat gedaan zal worden aan alle like- en volgbots die een hoop accounts nog gebruiken. Wellicht dat je hierna dus wat minder snel vreemde verzoeken krijgt van accounts die je willen volgen. Op deze manier zal Instagram eindelijk weer wat echter worden. En hopelijk zal het niet meer alleen om de cijfers van het aantal volgers draaien.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.