J.K. Rowling kondigt aan: niet één maar vijf Fantastic Beasts films

Nu aan het lezen

J.K. Rowling kondigt aan: Niet één maar vijf Fantastic Beasts films

J.K. Rowling kondigt aan: Niet één maar vijf Fantastic Beasts films

Als kind was de herfstvakantie ongelooflijk fijn om meer redenen dan het gebrek aan school en onbeperkt afspreken met vriendjes en vriendinnen. Het waren de onmisbare uitjes naar de bioscoop die zo kenmerkend waren voor de tijd van vallende blaadjes en versgewassen sjaals.

Weliswaar had heel kind-Nederland en ouderlijke aanhang dit voor ogen, maar dat was met een goede reden. In de herfst draaide namelijk altijd wel een nieuwe spectaculaire Harry Potter film, zo leek het.

Vervolg

We moeten nog een maand wachten op popcorn, gezelligheid en J.K. Rowling vertier in de cinema, maar het komt eraan. De spin-off van de Harry Potter films Fantastic Beasts And Where To Find Them draait vanaf 17 november in de bioscoop. Dat betekent dat het winterse gemis van de Harry Potter films wordt verzacht, althans voor even, was de gedachte.

Goed nieuws: de maker van de wereldberoemde boeken over een tovenaarsjongen deed in aanloop naar de première een aankondiging tijdens een fanevent die mij geruststelt dat herfstvakanties in ieder geval de komende jaren, niets zullen veranderen.

This Oct. 16, 2012 photo shows author J.K. Rowling at an appearance to promote her latest book "The Casual Vacancy," at The David H. Koch Theater in New York. Rowling, the popular author of the "Harry Potter" series, spoke for just over an hour before a capacity crowd in her sole U.S. public appearance to promote her first novel for grownups.  (Photo by Dan Hallman/Invision/AP)
This Oct. 16, 2012 photo shows author J.K. Rowling at an appearance to promote her latest book “The Casual Vacancy,” at The David H. Koch Theater in New York. Rowling, the popular author of the “Harry Potter” series, spoke for just over an hour before a capacity crowd in her sole U.S. public appearance to promote her first novel for grownups. (Photo by Dan Hallman/Invision/AP)

Oneindig

Volgens Rowling komt er namelijk niet één of drie, maar vijf Fantastic Beasts bioscoopvoorstellingen.

Rowling lijkt te gaan voor een oneindig avontuur en precies dat is het grootste kritiekpunt op de talentvolle schrijfster en Warner Bros, die net zoals veel andere tv- en filmproducenten vervolg na vervolg maken. Het resultaat zijn oneindige sequals geënt op bezoekersaantallen.

Met The Cursed Child is in ieder geval duidelijk dat Harry Potter slechts een klein onderdeel is van een veel groter verhaal. En toegegeven: het potentieel voor spin-offs is ook enorm – zolang kijkers in groten getale komen opdraven.

Het verhaal begon ooit als één boek in 1997 en leeft anno 2016 door met films, een themapark, een interactieve website, korte verhalen en een theaterstuk.

J.K. Rowling neemt zorgen over oneindige tovenaarsavonturen weg: er zullen maximaal vijf films over Fantastic Beasts worden gemaakt, niet minstens.

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.