Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Nu aan het lezen

Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Hoe ging die songtekst ook alweer? En wat zegt ‘ie daar nou? Deze vragen zijn binnenkort verleden tijd, want dan kun je gewoon op Google de titel van het nummer invoeren en de songtekst komt tevoorschijn in de zoekresultaten. Dus de volgende keer dat je de tekst ‘Dancing Queen’ van ABBA op zoekt, staat het binnen no-time voor je neus.

Dit is nu mogelijk door de samenwerking tussen Google en LyricFind. Maar niet alleen deze twee partijen verdienen eraan, ook de artiesten achter de songteksten. Ze krijgen betaald naar hoe vaak een songtekst is bekeken, meldt Billboard.

Voor Google is dit een mooie deal, omdat zij eerder alle mensen die een songtekst opzochten, naar andere sites moesten leiden. Met de nieuwe functie kunnen ze hen ook leiden naar Google Play Muziek, de muziek streamingdienst van Google.

Google had deze functie al als je bijvoorbeeld een vraag in Google intypte of als je naar een album zocht en er een klein deel van de Wikipedia-pagina werd laten zien. De songteksten moeten er dan zo uit gaan zien:

download

 

 

Sinds vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten gebruikmaken van de nieuwe functie in Google, andere landen zullen volgen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.