Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Nu aan het lezen

Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Je kunt binnenkort direct songteksten op Google zoeken

Hoe ging die songtekst ook alweer? En wat zegt ‘ie daar nou? Deze vragen zijn binnenkort verleden tijd, want dan kun je gewoon op Google de titel van het nummer invoeren en de songtekst komt tevoorschijn in de zoekresultaten. Dus de volgende keer dat je de tekst ‘Dancing Queen’ van ABBA op zoekt, staat het binnen no-time voor je neus.

Dit is nu mogelijk door de samenwerking tussen Google en LyricFind. Maar niet alleen deze twee partijen verdienen eraan, ook de artiesten achter de songteksten. Ze krijgen betaald naar hoe vaak een songtekst is bekeken, meldt Billboard.

Voor Google is dit een mooie deal, omdat zij eerder alle mensen die een songtekst opzochten, naar andere sites moesten leiden. Met de nieuwe functie kunnen ze hen ook leiden naar Google Play Muziek, de muziek streamingdienst van Google.

Google had deze functie al als je bijvoorbeeld een vraag in Google intypte of als je naar een album zocht en er een klein deel van de Wikipedia-pagina werd laten zien. De songteksten moeten er dan zo uit gaan zien:

download

 

 

Sinds vandaag kunnen inwoners van de Verenigde Staten gebruikmaken van de nieuwe functie in Google, andere landen zullen volgen.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.