Millennials zijn stiekem toch de échte Valentijnsdag-lovers

Nu aan het lezen

Millennials zijn stiekem toch de échte Valentijnsdag-lovers

Millennials zijn stiekem toch de échte Valentijnsdag-lovers

Velen zullen het een commerciële dag vinden, maar toch blijkt uit cijfers dat de millennials wel degelijk van Valentijnsdag houden. Zowel de singles als de mensen in een relatie: er wordt een hoop gedaan op deze feestdag. Grappig ook: elk jaar wordt er meer geld uitgegeven op deze dag van de liefde. In 2013 was dit gemiddeld 46 euro, in 2017 was dit al gestegen naar een gemiddelde van 55 euro.

Dag van de liefde

In 2017 vierde één derde nog fanatiek Valentijn, hoeveel zal het dit jaar zijn? Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 40 procent van de jongeren die geboren zijn tussen 1980 en 2000 deze liefdesdag toch wel viert. Daarnaast blijkt ook dat de meeste stelletjes deze romantische dag het liefst vieren door buiten de deur te eten. Logisch: liefde gaat door de maag en Valentijnsdag is een goede reden om hier eens goed van te genieten, toch?

Natuurlijk zijn er ook andere dates die vooral op deze datum gedaan worden, zoals een nachtje in een hotel slapen, naar het theater of bioscoop of een dagje naar de dierentuin. Toch blijft het grootste gedeelte het allerliefste thuis: vorig jaar vierde maar liefst 70 procent van de stelletjes Valentijnsdag gewoon lekker knus op de bank.

Selflove

Geen liefde om Valentijnsdag dit jaar mee te vieren? Niet getreurd. Vier gewoon Valentijnsdag met jezelf of met je single vrienden. Maar het belangrijkste, single of niet, wees trots op wie je bent! Verwen je zelf deze dag daarom gewoon nét iets meer. Geen idee hoe? Dan heb ik een paar tips voor je:

  • Kook je lievelingsgerecht;
  • Zet kaarsjes aan en maak je huis een beetje romantischer voor jezelf;
  • Koop iets voor jezelf dat je al heel lang wilde hebben;
  • Zet je favoriete serie aan en gun jezelf een avondje binge-watchen;
  • Niet zo van de series? Zet een kopje thee (of pak een wijntje) en ga lekker bankhangen met een goed boek;
  • Nodig je vrienden uit en maak er samen een gezellige avond van.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.