Het najaar van Netflix: deze series kunnen we in 2016 nog verwachten

Nu aan het lezen

Het najaar van Netflix: deze series kunnen we in 2016 nog verwachten

Het najaar van Netflix: deze series kunnen we in 2016 nog verwachten

Regen. Koud. Vies. Tijd om lekker binnen te blijven en je vast te klampen aan je favoriete series. Als je nou echt alles al gezien hebt, kun je je verheugen op de nieuwe seizoenen van series die Netflix nog beschikbaar gaat stellen. De volgende zes series brengt de streamingdienst in de laatste drie maanden van dit jaar nog uit. Zes – compleet verschillende – series die direct in Nederland beschikbaar zullen en waar er vast ook een voor jou tussen zit.

21 oktober: Black Mirror (seizoen 3)

In Black Mirror staat de invloed van technologie centraal. Elke aflevering is een losstaand verhaal van een wereld die niet eens zo ver weg lijkt te zijn van de onze. Zonder dat we het zelf doorhebben heeft technologie een invloed op alle aspecten van ons leven. Het nieuwe seizoen biedt zes nieuwe verhalen van mensen die om wat voor reden dan ook worden vastgegrepen door technologie.

29 oktober: The Fall (seizoen 3)

Deze serie was al in Nederland te zien op de publieke omroep dankzij KRO Detectives. Het nieuwe seizoen is ook weer te bekijken bij de BBC, maar Netflix brengt de serie vanaf eind oktober naar zijn online streamingdienst. Spoiler alert: in het derde seizoen staat seriemoordenaar Paul Spector weer centraal, na de bijzondere ontmoeting tussen hem en detective Stella Gibson aan het einde van seizoen 2.

4 november: The Crown (seizoen 1)

In The Crown volg je de 25-jarige Queen Elizabeth II, die de zware taak op zich moet nemen om het Britse koninkrijk te leiden. Dit seizoen moet de eerste van zes worden, waarin de koningin gevolgd wordt gedurende haar leven. Het verhaal begint in 1947. De eerste tien afleveringen zullen elk een uur beslaan.

27 november: Lovesick (seizoen 2)

Netflix heeft deze serie, die eerder onder de naam Scrotal Recall werd uitgezonden, gestrikt voor een tweede seizoen. In het eerste seizoen van deze Britse sitcom, dat stamt uit 2014, volg je Dylan. Hij gaat in zes afleveringen langs bij zijn voormalige bedpartners nadat hij erachter komt dat hij een soa heeft overgelopen. Het tweede seizoen brengt acht nieuwe afleveringen.

25 november: 3% (seizoen 1)

Heel veel is er nog niet bekend over deze serie, die zich afspeelt in een toekomst. Daar is de wereld onderverdeeld in twee groepen: zij die het goed hebben en zij die het niet goed hebben. Je kunt als vervallen bewoner een kans maken om de overstap te maken naar het goede leven, maar slechts 3 procent van de mensen lukt dat daadwerkelijk. De serie is volledig geproduceerd in Brazilië. Een pilot van de serie werd in 2011 al geüpload op YouTube.

9 december: Fuller House (seizoen 2)

Deze serie is een sequel op de Amerikaanse serie Full House, die eind vorige eeuw werd uitgezonden. In dit vervolg staat de oudste dochter van de serie centraal. Zij is inmiddels aan het werk, maar is ook een weduwe en heeft te maken met drie kinderen. Zus Stephanie schiet te hulp en ook de beste vriendin Kimmy komt in huis.

Stan (21) is redacteur bij Vance.nl en woont in Hilversum. Hij leeft op media, leest en schrijft graag en verkondigt het evangelie van de podcast aan iedereen die maar luisteren wil.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.