Nieuw op Netflix in december: The Crown, Bright en Wormwood - Vance

Nu aan het lezen

Nieuw op Netflix in december: The Crown, Bright en Wormwood

Nieuw op Netflix in december: The Crown, Bright en Wormwood

De laatste maand van het jaar is aangebroken. Wat ging de tijd weer snel hé? Ok, cliché opmerkingen terzijde, dit is het moment waar jij sinds de zomer naartoe hebt geleefd. Die knusse periode vol Sinterklaas surprises, kerstlichtjes in de straten en genoeg redenen om jezelf te trakteren op een mok warme chocomel.

Na een barre fietstocht door het winterse weer is er niets beter dan op de bank ploffen en Netflix aanzetten. Gelukkig heeft de dienst ook deze maand genoeg nieuw vertier om naar uit te kijken. Denk aan koninklijke intriges, bovennatuurlijke avonturen met Will Smith en uiteraard de nodige kerstfilms. Ben je nostalgisch? Ook daar heeft Netflix aan gedacht. Zo staan er deze maand een aantal heerlijke Disney en Dreamworks films op de lijst. Genoeg gekletst, dit is nieuw op Netflix in december.

The Crown [Seizoen 2, 08-12-’17]

The queen is back. In het tweede seizoen van de prachtige Netflix Original serie The Crown kijken wij mee terwijl Queen Elizabeth voor een aantal moeilijke keuzes komt te staan. Zoals hare majesteit het zelf zo mooi verwoordt: “To do nothing is often the best course of action, but history was not made by those who did nothing.”

Het tweede seizoen leidt het revolutionaire tijdperk van de jaren ’60 in en neemt je wederom mee in een wereld vol intriges en schandalen van koninklijke proporties. Wij zien hoe Elizabeth tegen ieders verwachtingen in de moeilijkste situaties weet te doorstaan om uiteindelijk de machtigste vrouw van Europa te worden. De serie wordt het beste bekeken met een theekopje in de hand en je pink omhoog.

Bright [22-12-’17]

Wij bevinden ons vlak voor kerst plots in Bright, een wereld vol orcs, elfen en feeën. Op een routinematige avond raken de twee agenten Ward (Will Smith) en orc Jakoby (Joel Edgerton) verwikkeld in een strijd om een magische relikwie. Het is aan hen om te voorkomen dat deze krachtige magie in de verkeerde handen terecht komt.

De film werd geregisseerd door David Ayer (Suicide Squad) en belooft je koude winternacht een gezonde dosis actie te brengen. De spannende muziek van de film komt je niet zonder reden bekend voor. Ayer werkte eerder samen met Atlantic Records aan de soundtrack ‘Suicide Squad: The Album’. Opnieuw slaan de creatievelingen de handen ineen om van Bright een muzikale rollercoaster te maken. Bekijk en beluister het alvast in de trailer.

Wormwood [15-12-’17]

Hoe ver ben jij bereid te gaan om de waarheid te achterhalen? Eric Olsen ging zestig jaar lang op zoek naar het verhaal achter de dood van zijn vader. In Wormwood wordt zijn zoektocht in beeld gebracht in een bijzondere vertelling tussen fictie en werkelijkheid in.

De legendarische filmmaker Errol Morris geeft in zijn unieke documentaire stijl weer hoe de CIA te werk ging in de jaren ’50, in het midden van de Koude Oorlog. In Wormwood kijken wij mee terwijl Morris echte mensen spreekt, waaronder de man om wie het gaat: Eric Olson. Een indrukwekkende nabootsing van historische gebeurtenissen die hoe dan ook voor een onvergetelijke kijkervaring zal zorgen.

Dark [Seizoen 1, 01-12-’17]

Netflix breidt steeds meer haar Original repertoire uit. Zo is Dark de eerste Duitse original van de streaming dienst. De serie speelt zich af in 1986 in een Duits stadje dat plots op zijn kop wordt gezet door de verdwijning van twee kinderen. Door de mysterieuze verdwijningen lopen de spanningen hoog op en laten de bewoners van het stadje hun ware, zieke aard zien.

Deze serie met tien afleveringen van elk een uur belooft je koude avonden nog killer te maken. Pak er alvast een kleedje bij en bereid je voor op een bovennatuurlijk ijzingwekkende avond.

Easy [Seizoen 2, 01-12-’17]

Na al die kille en duistere series is het tijd voor een komische wending. Easy is er om ons door alle drama en chaos van het alledaagse heen te slepen. Deze luchtige serie gaat over een van onze favoriete en tegelijk meest gehate thema’s: liefde. Alle ingrediënten zijn er: sex, humor en relatieperikelen.

Als je gek bent op series als Love en Master of None zal deze serie zonder twijfel in je favorieten lijstje komen te staan. Alle afleveringen staan volledig op zichzelf en vertellen de verhalen van mensen en hun liefdeslevens, in alle vormen en maten. Een speelse kijk op de liefde waar je misschien af en toe een leuke levensles uit kunt halen. Kijken dus!

En dit is er in december ook nieuw op Netflix:

 • Voyeur [01-12-’17]
 • Rain Man [01-12-’17]
 • Trolls Holiday Special [06-12-’17]
 • El Camino Christmas [08-12-’17]
 • Manhunt: Unabomber [12-12-’17]
 • El Chapo [Seizoen 2, 15-12-’17]
 • Christmas Inheritance [15-12-’17]
 • The Ranch [Deel 4, 15-12-’17]
 • Marvel’s Guardian of the Galaxy [18-12-’17]
 • Bad Moms [20-12-’17]
 • Concussion [20-12-’17]
 • London Has Fallen [21-12-’17]
 • Fuller House [Seizoen 3 – nieuwe afleveringen, 22-12-’17]
 • Dope [Seizoen 1, 22-12-’17]
 • Las Chicas Del Cable [Seizoen 2, 25-12-’17]
 • Travelers [Seizoen 2, 26-12-’17]
 • Bill Nye Saves the World [Seizoen 2 – Deel 1, 29-12-’17]
 • Disney’s Lilo & Stitch [31-12-’17]
 • Disney’s Winnie the Pooh [31-12-’17]

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.