Nieuwe vrienden maken? Je kunt nu een willekeurige Zweed bellen - Vance

Nu aan het lezen

Nieuwe vrienden maken? Je kunt nu een willekeurige Zweed bellen

Nieuwe vrienden maken? Je kunt nu een willekeurige Zweed bellen

Altijd al een stedentrip naar Stockholm willen maken, maar dit nooit gepland omdat je niet wist wat er te doen en te zien is? Dan kun je nu een willekeurige Zweed bellen om hierachter te komen. Als je het nummer +46 771 793 336 belt, krijg je te horen dat je met een willekeurige Zweed wordt verbonden. Zweden die de app hebben gedownload en zich hebben aangemeld, krijgen dan van jou een oproep.

Dan is het lekker kletsen. Je kunt het hebben over clichématige dingen als IKEA en ABBA. Je kunt het ook hebben over serieuzere onderwerpen als feminisme of politiek. Natuurlijk kun je ook vragen naar de beste bezienswaardigheden of de leukste eettentjes die het land kent. Alles is mogelijk.

Sinds 6 april heeft het telefoonnummer bijna 50 duizend belletjes ontvangen. 39 procent van de belletjes komt uit de Verenigde Staten, 8 procent uit het Verenigd Koninkrijk, 7 procent uit Turkije en 6 procent uit Nederland. Australië, Rusland en China volgen elkaar op met 5, 4 en 3 procent.

Het idee van dit telefoonnummer komt van de Zweedse VVV. 250 jaar geleden schafte Zweden als eerste land de censuur af. Dit willen ze vieren door het eerste land te zijn met een nationaal telefoonnummer.

En wees niet bang dat je mensen lastigvalt. De mensen die zich hebben aangemeld om gebeld te kunnen worden, zijn allemaal ambassadeurs van dit project en werken dus graag mee. Wanneer het voor iemand niet mogelijk is om op te nemen, wordt je doorgeschakeld naar een andere Zweed. Net zolang totdat er iemand opneemt, meldt The Swedish Number. Met deze actie willen ze buitenlanders aanmoedigen om naar Zweden te komen en het land te ontdekken.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.