De knuffel van Hillary Clinton en Barack Obama is photoshop-inspiratie

Nu aan het lezen

Photoshoppers gaan los op deze knuffel van Obama en Clinton

Photoshoppers gaan los op deze knuffel van Obama en Clinton

De acceptatiespeech van Hillary Clinton donderdagavond tijdens de Democratische partijconventie werd juichend ontvangen door fans en tegenstanders van Trump. Want in tegenstelling tot de Republikeinse presidentskandidaat, zaait Hillary geen verdeeldheid en angst.

Een van de beste momenten, aldus de Amerikaanse pers, was de toespraak van president Barack Obama. Hij verzekerde Amerikanen dat hun natie geen chaos en broeikas van rampen is, voordat hij toewerkte naar zijn goedkeuring van Clinton.

Strijd

Clinton bedankte president Obama, die Amerika “sterker maakte” en haar tegenkandidaat Bernie Sanders. “Je plaatste economische en sociale issues weer hoog op de agenda. Jouw strijd is onze strijd!”, zei Clinton tegen hem.

Clintons woorden sluiten aan bij de positieve boodschap van Obama, die een dag eerder sprak op de partijconventie. “Ik ben optimistischer over de toekomst van Amerika dan ooit tevoren”, zei hij.

Reddit

Met een knuffel werd de speech afgesloten. Een rustig momentje te midden van alle campagnechaos, dachten de twee. Maar het duurde niet lang totdat de knuffel zijn weg vond op Reddit waar photoshoppers los gingen met de afbeeldingen.

Verrassend genoeg werd de photoshopwedstrijd niet te politiek. Mensen zien het met name als wat het is, schrijft Mashable: twee mensen (oud en zeer invloedrijk) die een fijne, lange knuffel delen.

In de nieuwe varianten van de foto werden sommige meer oude, invloedrijke mensen toegevoegd (zoals de andere kandidaat).

barack hillary 1

prom hillary barack

hillary back 2

hillary en hillary

hillary 3

the coupling

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.