Preposterous is een totaal absurd filmpje met het vrolijkste einde ooit

Nu aan het lezen

Preposterous is een totaal absurd filmpje met het vrolijkste einde ooit

Preposterous is een totaal absurd filmpje met het vrolijkste einde ooit

Viral filmpjes these days hebben de neiging om te leiden tot twee dingen: wanhoop of absolute melodrama-schattigheid-en-verrukking.

Ik heb het over schokkende wereldgebeurtenissen gevat in twee minuten bewegend beeld of poedels die in bad worden gedaan en volledig gaan voor hun schoonheidssessie, cute!

De vraag wat je zojuist allemaal hebt gezien, is meestal het gevolg van deze weinig bevredigende en vooral emotie-appealing clips. Nog erger zijn de alles behalve bevredigde filmpjes waarin situaties zo frustrerend aflopen dat je achterblijft met een naar gevoel. Denk aan het filmpje waarbij de golfbal niet verder komt dan de rand van de hole, of boterham met jam die met de slechte kant op de vloer terechtkomt. Argh!

Absurd

Als reactie op bovenstaand tafereel, maakte de Franse freelance motion en graphic designer Florent Porta een fantastische, absurdistische short. Het is een soort ode aan het positieve onverwachtse. Het filmpje staat sinds twee weken online en krijgt lovende reacties.

Niet in de laatste plaats omdat het filmpje zo realistisch overkomt dankzij een Cinema 4D techniek en alledaagse materialen. Met een vintage, cartooneske look en feel, zie je dat alles wat je verwacht dat zal gebeuren, juist totaal anders afloopt. Op een vreemde manier is het tafereel  fijn frustrerend: een ballon die afstevent op een cactus, barst niet uiteen en het kaartenhuis tegenover een blower? Kijk zelf maar.

Als het 50-seconden-durende filmpje jou niet lang genoeg kan duren, bekijk dan even de andere werken van deze geniale graphic designer die overigens ‘gewoon’ in Groningen woont.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.