Time top 100 bevat meer vrouwen en jonge mensen dan ooit

Nu aan het lezen

Time top 100 bevat meer vrouwen en jonge mensen dan ooit

Time top 100 bevat meer vrouwen en jonge mensen dan ooit

De Time top 100 is een jaarlijkse lijst met de honderd meest invloedrijke personen. Voor het eerst staan er maar liefst 45 vrouwen op de lijst, waaronder Millie Bobby Brown, die we kennen als Eleven uit Stranger Things.

De Time 100 werd in 1999 voor het eerst gepubliceerd. Ieder jaar bevat de lijst wereldleiders, topmannen, politici, wetenschappers, artiesten, acteurs en andere invloedrijke mensen. De lijst wordt opgesteld door redacteuren van het blad.

Meer vrouwen

Dit jaar is de lijst echter anders dan normaal. Er staan meer vrouwen op dan voorgaande jaren, maar ook meer mensen onder de veertig. Millie Bobby Brown is met haar 14 jaar de jongste op de lijst.

Ook Tarana Burke, een zwarte activiste, staat op de lijst. Zij is zelf slachtoffer van seksueel geweld en begon de term MeToo ongeveer tien jaar geleden te gebruiken.

Vorig jaar verkoos Time ook al de ‘Silence Breakers’ tot ‘Time Person of the Year’. Daarmee doelde het blad op de #MeToo-beweging en alle mensen die zich uitspraken tegen seksuele intimidatie en machtsmisbruik.

Verder staan Jennifer Lopez, Nicole Kidman en Oprah Winfrey op de lijst.

Gastauteurs

Ook anders dit jaar, is dat bijzondere gastauteurs deze keer een tekst mochten schrijven over een van de personen op de lijst. De gastauteurs hebben zelf ook vaak in de Time 100 gestaan. Een van de gastauteurs was oud-president Barack Obama, die maar liefst elf keer op de lijst heeft gestaan.

Obama besloot te schrijven over de studenten die de schietpartij op de school in Parkland, Florida overleefden. Na het bloedbad voerden de studenten de protesten tegen de verkoop van wapens in Amerika aan.

Andere gastauteurs zijn Elton John die over de Britse prins Harry schrijft, Adele die over Rihanna schrijft en Sean ‘Diddy’ Combs die schrijft over Black Panther-acteur Chadwick Boseman.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.