Zien: Tom Hanks in SNL video over laatste debat tussen Trump en Clinton

Nu aan het lezen

Zien: Tom Hanks in de SNL video over het laatste debat tussen Trump en Clinton

Zien: Tom Hanks in de SNL video over het laatste debat tussen Trump en Clinton

Hoewel Donald Trump op zichzelf al een wandelende parodie is, weten de acteurs en comedy writers van het Amerikaanse TV programma Saturday Night Live keer op keer de debatten tussen Hillary Clinton en Donald Trump te verheffen tot humoristisch hoogstandje.

De SNL persiflages zijn immens goed, voor een groot deel te danken aan het acteurschap van Alec Baldwin als Donald Trump en Kate McKinnon als Hillary Clinton. Tom Hanks speelde dit keer de rol van moderator Chris Wallace en wauw, dat was spot on. 

Bad Hombres

Voor het derde en laatste presidentsdebat, konden de comedy writers het eerste halfuur op weinig input rekenen omdat Trump zich een ‘bedeesde’ houding had aangemeten. Maar daarna barste het los: met name toen de mannelijke presidentskandidaat kwam met de inmiddels befaamde uitspraak over ‘bad hombres’, Mexicaanse immigranten die volgens Trump niets dan criminaliteit met zich meebrengen.

 

bad hombres

“Complete F.”

Van de bad hombres tot de ‘nasty woman’ opmerking van Trump en Clintons ontwijkende antwoorden op haar Wikileaks email avonturen: alles zit in de laatste en misschien wel de meest vermakelijke 9-minutenparodie tot nu toe. Ongetwijfeld ook omdat definitief duidelijk is dat Trump bar weinig voorstelt, op beledigingen na.

De angst dat een ‘beul’ als Trump aan het hoofd zou staan van de Verenigde Staten, wordt daarnaast weggenomen door deze toespraak van Tom Hanks waarin hij als ‘vader’ van Amerika iedereen geruststelt.

McKinnon sluit het SNL filmpje passend af met haar quote als Clinton. Ze spreekt Amerika aan op het feit dat Trump simpelweg geen president kan zijn. “Hij zou een ramp zijn, een faal, een complete ‘F’. En Amerika, je verdient beter dan een F. Dus, stem op 8 november op mij en ik beloof dat ik een steenkoude B. zal zijn.”

Bekijk het resultaat hieronder en oordeel zelf:

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.