Twitter wordt gek van deze mysterieuze Harry Potter tweets - Vance

Nu aan het lezen

Twitter wordt gek van deze mysterieuze Harry Potter tweets

Twitter wordt gek van deze mysterieuze Harry Potter tweets

Woensdag gebeurde er iets heel vreemd op Pottermore, het officiële twitteraccount van de online Harry Potter-community. Er verschenen namelijk twee zeer raadselachtige tweets die de fans meteen aan het denken zetten. Het gaat om twee donkere tekeningen van wat een woud in de nacht blijkt te zijn.

De Harry Potter-fans werden natuurlijk helemaal gek van deze mysterieuze tweets. Zit er een verborgen boodschap achter? Is het een verwijzing naar een nieuw boek of iets wat we nog niet wisten uit de oude boeken? Of heeft het iets te maken met ‘Fantastic Beasts’, de nieuwe spin-off van Harry Potter. Met J.K. Rowling weet je natuurlijk nooit!

Terwijl de fans van Harry Potter er op los speculeerden, werd het enkel nog mysterieuzer op het Twitter-profiel. De header van het profiel werd ook veranderd in deze mysterieuze tekeningen en ook de profielfoto kreeg een duister tintje. De meest logische verklaring voor de fans was uiteindelijk dat het profiel was overgenomen door dementors en ze samen de Patronus-spreuk moesten uitspreken.

Licht in de duisternis

Enkele uren na de eerste mysterieuze tweet, kregen we echter wat licht in de duisternis van Pottermore, letterlijk en figuurlijk. Het blijft raadselachtig wat er aan het gebeuren is, maar we zien een lichtje dat lijkt op een Patronus. Deze tweet ging gepaard met enkele toepasselijke reacties van fans zoals hieronder te zien.

En als we nog niet nieuwsgierig genoeg waren, kregen we deze ochtend weer een nieuwe hint van Pottermore. Het kleine lichtje van de vorige tweet breidt zich uit. We zien nog steeds niet wat het precies is en wat we erachter moeten zoeken, maar het houdt alleszins de speculatiemolen draaiend.

Omdat heel Twitter hier gek van wordt, ben ik ook eens op onderzoek gegaan en heb ook enkele ontdekkingen gedaan. Op het Instagram-profiel van Pottermore verschenen niet enkel dezelfde foto’s en filmpjes, in de bio kwam ook een link naar Lumos, het liefdadigheidsfonds van J.K. Rowling dat zich inzet voor weeshuizen. Dit doet mij vermoeden dat het gaat om een actie voor extra aandacht hiervoor, maar misschien vergis ik mij hierin.

Het zal voorlopig nog even afwachten blijven op meer hints om echt duiding te kunnen geven aan deze mysterieuze tweets. Bereid je dus alvast maar voor op een vervolg.

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.