Deze Chinese vader reist een week met zijn zoon met 15 dollar

Nu aan het lezen

Deze vader leert zijn zoon (8) op reis rond te komen met 15 dollar per week

Deze vader leert zijn zoon (8) op reis rond te komen met 15 dollar per week

Nog steeds kan ik verlangen naar de jaren waarin ik kind was en ik mijn dagen inplande met speelafspraakjes, spontane speurtochten en heksenbrouwsels. Het is haast oneerlijk, dat na zo’n leuke start van je leven er vervolgens allerlei zaken blijken te moeten.

Afijn, gelukkig zijn met wat je doet scheelt al de helft. Sommige ouders besluiten hun kind al vroeg mee te geven dat niks aan komt waaien. Een Chinese vader deed dit via een wel heel bijzonder lesje zelfstandig worden.

Nederig

Hij wilde zijn zoon leren wat de keerzijdes van het leven zijn. Hij nam daarom zijn zoon mee op een backbacktrip met slechts 100 yuan (15 dollar) op zak om de week door te komen. Pu Wei en zijn 8-jarige zoon Dou Ge, vertrokken van hun huis in Xi’an, China, op donderdag voor zevendaagse reis die zou eindigen in Lanzhou, schrijft Mashable.

Liften

Omdat Pu Wei zijn zoon  slechts het belang van een goede levenshouding wilde bijbrengen – nederig en vriendelijk –  verzekerde Pu de Chinese media dat zijn zoon net zo enthousiast was over de reis als de avontuurlijke vader. Volgens Pu Wei was zijn zoon tijdens het avontuur van grote steun en bijzonder avontuurlijk.

China

Nieuwsgierig

“Sou Ge is van nature nieuwsgierig en elke dag van de trip wanneer ik zag hoe enthousiast hij was om nieuwe dingen te ontdekken, pushte dit mij om door te gaan met de trip”, aldus Pu.

Liften

Het duo reisde per voet of liftend de route en tikte de 600 kilometer aan. Om niet te verhongeren werkten vader en zoon tijdens de trip hard in ruil voor een dak boven hun hoofd. Pu zei dat veel vreemden hen voedsel en gratis ritjes aanboden, die hij en Dou Ge maar wat graag aannamen.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-140800-5d5eb462jw1f5kmb5meh1j20qo0zkti8

Pu liet dagelijks op zijn Weibo account zien hoe het vader en zoon verging. Zijn volgers waren volledig op de hoogte van hoeveel het stel uitgaf. Volgens Chinese media is de vader een outdoorliefhebber en een bekendheid in zijn thuisstad – Pu is de eerste Chinese man uit Shaanxi die de Mount Everest heeft beklommen.

Werken

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.