Waar staan de S en R eigenlijk voor in de nieuwste iPhone X? - Vance

Nu aan het lezen

Waar staan de S en R eigenlijk voor in de nieuwste iPhone X?

Waar staan de S en R eigenlijk voor in de nieuwste iPhone X?

Vanaf 26 oktober ligt de allernieuwste iPhone Xr in de winkels. Na de iPhone X, die vorig jaar uitkwam, kwam even later de iPhone XS. Dat is niets nieuws, want elke keer als er een nieuwere versie van een model uitkwam, kreeg deze een ‘S’ erachter. Maar waar staat deze letter eigenlijk voor? En wat betekent dan de ‘R’ van de nieuwste iPhone?

We weten dat de letter X voor 10 staat, ofwel iPhone 10. En zeg nou zelf, iPhone X staat toch net even wat beter. Het verlossende antwoord op de vervolgletters komt van Phil Schiller, Senior VP Marketing bij Apple. En het mysterie blijkt net wat minder spectaculair te zijn dan waar je misschien wel op hoopte.

Betekenis

De letter ‘R’ achter iPhone Xr staat eigenlijk helemaal nergens voor en betekent vrijwel niets. Maar voor Phil is dat anders, voor hem betekent dit namelijk wél iets. De beste man is namelijk gek op auto’s. Wie een beetje verstand van auto’s heeft, weet dat bepaalde modellen een ‘R’ of ‘S’ achter de naam krijgen. Deze zijn vooral voor sportauto’s heel bijzonder. Omdat iPhones in Phil’s opzicht ook snel en bijzonder zijn, is het voor hem dus een perfecte match. Maar dat is dan wel zijn persoonlijke kijk hierop.

S voor Speed

In het begin van het tijdperk van de iPhones hadden de letters trouwens wel een betekenis. Bij 3GS stond het voor Speed, bij de iPhone 4S voor Siri. Bij de edities die hierna kwamen was de letter inmiddels al een begrip geworden, dus had het geen uitleg meer nodig.

Daar werd wel een kleine uitzondering gemaakt bij de ‘SE’ editie. Deze stond volgens Phil voor Special Edition. Maar voor de letters van de nieuwste edities doet Apple gewoon weer waar het zin in heeft: de letters hebben geen echte betekenis.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.