Verwacht tijdens de Grammy's geen zwarte jurken maar witte rozen

Nu aan het lezen

Verwacht tijdens de Grammy’s geen zwarte jurken maar witte rozen

Verwacht tijdens de Grammy’s geen zwarte jurken maar witte rozen

Zonder zwart geen wit, zonder ying geen yang en geen awardshow dit seizoen zonder aandacht voor seksueel (machts)misbruik.

#TimesUp is de boodschap die artiesten tijdens de Grammy’s komende zondag zullen uitdragen met een witte roos als steunbetuiging voor slachtoffers van seksueel misbruik.

#TimesUp

Het initiatief van artiesten bij de Grammy’s is vergelijkbaar met dat van de zwarte dresscode tijdens de Golden Globes. Omdat er nog geen vergelijkbaar plan klaar lag voor de komende feestelijke uitreikingen, ondernamen Meg Harkins (van Jay-z’s platenlabel Roc Nation) en Karen Rait (Interscope/Geffen/A&M Records) stappen. Ze werken daarbij samen met de initiatiefnemers van #TimesUp waarmee slachtoffers aanspraak kunnen doen op geld voor juridische hulp.

“We moeten zeggen dat als iemand zich gediscrimineerd voelt en zich niet veilig voelen op hun werkplek, er mensen voor hen zien die ze zullen steunen”, aldus Harkins tegen Billboard.

Muziekindustrie

Rait voegde daaraan toe dat muziek-artiesten veel impact kunnen maken. “Dus het is alleen passend dat de grootste avond van de muziekindustrie hun steun betuigen voor gelijkheid en veiligheid op de werkvloer.”

De beweging zal op social media ondersteund worden met de hashtags #timesup, #whiterose en #hope.

Witte rozen

De keuze van de witte rozen tijdens de Grammy’s is niet toevallig: het is een door de geschiedenis gebruikt symbool van verzet. Het staat daarnaast voor hoop, vrede en sympathie. Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton was tijdens de inauguratie in 2017 gehuld in wit.

Kelly Clarkson, Cyndi Lauper, Rita Ora en Tom Morello zullen zondagavond naar verluid rozen dragen en hun steun betuigen voor de protestactie.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.