Laatste trailer van Fantastic Beasts 2 toont grote onthullingen

Nu aan het lezen

Zien: Laatste trailer van Fantastic Beasts 2 toont grote onthullingen

Zien: Laatste trailer van Fantastic Beasts 2 toont grote onthullingen

De eerste Fantastic Beasts-film verscheen in 2016, en na twee lange jaren kunnen we bijna gaan genieten van het tweede deel. In de afgelopen tijd zijn er diverse trailers verschenen voor de film, maar geen van die trailers onthulde zoveel als de nieuwste. In deze trailer – de laatste voor de film verschijnt – ontdekken we namelijk wie Nagini, de slang van Voldemort, eigenlijk is.

Ja, een spoiler alert is hier echt wel op zijn plaats. Want hoewel het nog maar om een trailer gaat – en er dus nog veel meer spoilers komen als de film in november eindelijk verschijnt – onthult dit korte filmpje ontzettend veel.

De trailer bevat bijvoorbeeld een moment waarin Credence Barebone, gespeeld door Ezra Miller, “Nagini” fluistert naar een vrouw. Die vrouw, gespeeld door Claudia Kim, verandert vervolgens in een slang. Jawel: die beroemde slang van Voldemort, de laatste horecrux, dat was dus ooit een vrouw.

Op Pottermore wordt uitgelegd dat deze vrouw een zogenaamde Maledictus is. Dat is iemand die een vloek op haar bloed heeft, waardoor ze uiteindelijk permanent in een beest veranderd. In het geval van Nagini gaat het dus om een slang. J.K. Rowling gaf op Twitter nog wat meer informatie, namelijk dat de vloek alleen door een vrouw gedragen kan worden. Dochters erven hem vervolgens van hun moeder als ze geboren zijn.

In de trailer lijkt Nagini nog zelf te kunnen wisselen tussen haar menselijke vorm en een slang. Maar we weten allemaal wat er gaat gebeuren: uiteindelijk blijft ze een slang en wordt ze de beste vriendin van Voldemort.

Dumbledore

Maar dat was niet het enige wat in de trailer onthuld werd. Weet je nog dat Dumbledore in het allereerste Harry Potter-boek zei dat hij zichzelf met een paar sokken ziet in de Mirror of Erised? Kleine geheugensteun: dat is de spiegel die Harry in Zweinstein ontdekt, die alleen je grootste verlangen laat zien. In het geval van Harry waren dat zijn ouders die nog leefden.

Later in de boeken ontdekten we echter dat Dumbledore’s grootste verlangen niets met sokken te maken had. En natuurlijk zijn er talloze speculaties over wat hij dan zag. Bijvoorbeeld zijn moeder en zijn zusje die nog in leven zijn. In de trailer van Fantastic Beasts 2 lijkt het er echter op dat we gaan ontdekken wat Dumbledore nu écht in die spiegel zag. We zien namelijk hoe het toekomstige schoolhoofd, gespeeld door Jude Law, een doek van de spiegel haalt en er in kijkt.

En wat zien we? Een beeld van een nog jongere Dumbledore die staart naar een jongere Grindelwald. Beide rollen worden gespeeld door de mannen die de rollen ook vertolkten in de Deathly Hallows-films: Toby Regbo als Dumbledore en Jamie Campbell Bower als Grindelwald.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald verschijnt op 14 november in de bioscopen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.