Zien: Netflix toont eerste beelden van laatste film Chadwick Boseman

Nu aan het lezen

Zien: Netflix toont eerste beelden van laatste film Chadwick Boseman

Zien: Netflix toont eerste beelden van laatste film Chadwick Boseman

Chadwick Boseman, bekend van de Marvel-film Black Panther, overleed helaas in augustus, op 43-jarige leeftijd. Maar voor die tijd rondde hij nog één film af: Ma Rainey’s Black Bottom. Netflix heeft nu de eerste beelden van deze film vrijgegeven. De film verschijnt in december op de streamingdienst.

Ma Rainey’s Black Bottom is gebaseerd op een toneelstuk van August Wilson uit 1982, met dezelfde naam. De film speelt zich af in Chicago in 1920 en gaat over een belangrijke opnamesessie uit die tijd. In de film zien we hoe een band wacht tot de legendarische ‘Mother of the Blues’ Ma Rainey – gespeeld door Viola Davis – in de studio arriveert. Rainey verschijnt uiteindelijk veel te laat en beland vervolgens ook nog eens in een verhitte discussie met haar witte manager en producer over de artistieke keuzes van haar muziek.

Ma Rainey's Black Bottom
Foto: Netflix

Logischerwijs lopen de spanningen flink op, terwijl die band maar zit te wachten tot ze wat kunnen doen. Trompettist Levee – gespeeld door Boseman – is één van die bandleden. Hij is verliefd op de vriendin van Ma en vastberaden om het zelf ook te maken in de muziekindustrie. Terwijl ze zitten te wachten spoort Levee zijn medemuzikanten aan om persoonlijke verhalen te delen. Maar juist dat blijkt hun levens voor altijd te veranderen.

Ma Rainey's Black Bottom
Foto: Netflix

Laatste film Chadwick Boseman

Ma Rainey’s Black Bottom is helaas de allerlaatste film van Boseman. Producer Denzel Washington zegt tegenover The New York Times dat hij zijn rol geweldig oppakte. “Hij heeft het fantastisch gedaan en nu is hij weg. Ik kan het nog steeds niet geloven.” Boseman overleed op 28 augustus aan darmkanker. Die ziekte had hij al vier jaar, maar weinig mensen waren op de hoogte. Daardoor kwam zijn dood als een flinke schok.

Maar we kunnen dus nog één keer van Boseman genieten, terwijl hij schittert in een mooie rol. Een trailer van de film is er nog niet, maar we hebben al wel wat eerste foto’s. Daarnaast weten we wanneer we Ma Rainey’s Black Bottom mogen verwachten: de film verschijnt op 18 december op Netflix.

Ma Rainey's Black Bottom
Foto: Netflix

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.