Het grootste voordeel van een hond: baasjes zijn gezonder - Vance

Nu aan het lezen

Het grootste voordeel van een hond: baasjes zijn gezonder

Het grootste voordeel van een hond: baasjes zijn gezonder

Een hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig. Er staat altijd iemand op je te wachten wanneer je thuis komt en je hebt daardoor nooit het gevoel echt alleen te zijn. Daarnaast maakt het je ook nog eens een stuk socialer, je komt tenslotte elke dag andere hondeneigenaren tegen tijdens het uitlaten. Maar dat blijken niet de enige voordelen te zijn: een hond hebben blijkt namelijk goed te zijn voor je hart.

Onderzoek

Dit blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd is in het vakblad Mayo Clinic Proceedings. Voor het onderzoek werden 1.769 mensen onderzocht op BMI, dieet, fysieke activiteiten, bloeddruk, glucosehalte, cholesterol. Ook werd er gekeken of zij niet rookten. Dit zijn alle onderwerpen die te maken hebben met een gezond hart. Vervolgens werden de mensen mét en zonder huisdier met elkaar vergeleken op deze punten.

Het was opvallend om te zien dat de eigenaren van wat voor dier dan ook aangaven fysiek actiever te zijn en een beter dieet volgende. Ook was te zien dat hun bloeddruk op het juiste level zat. De hondeneigenaren scoorden op deze punten het beste. Dat maakt het dat hondeneigenaren minder kans hebben op hart- en vaatziekten.

Niet gek ook, want mensen met een hond zullen toch vaker naar buiten moeten om hun hond uit te laten. In een ander onderzoek wordt al bewezen dat baasjes van een hond een betere mentale gezondheid hebben en socialer zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.