Beyoncé brengt 600-pagina's tellend koffietafelboek vol familiefoto's - Vance

Nu aan het lezen

Beyoncé brengt 600-pagina’s tellend koffietafelboek vol familiefoto’s

Beyoncé brengt 600-pagina’s tellend koffietafelboek vol familiefoto’s

When life gives you lemons… Beyoncé weet er wel raad mee. Na een overspelige echtgenoot besloot ze haar feministische hoed op te zetten en een geheel (audio)visueel album te wijten aan onrecht, woede en de kracht om weer op te krabbelen na te zijn bedrogen.

Goed, Lemonade was niet alleen een manifest tegen huwelijksproblemen. Het album stelde meer thema’s aan de kaak zoals de erbarmelijke positie van de zwarte vrouw.

Ontwikkeling

De impact van het eerlijke en persoonlijke album was ongekend. Toch bleef lange tijd onduidelijk welke reis het album had afgelegd, van idee naar eindproduct. Tot vandaag. Beyoncé presenteert een 600-pagina’s tellend koffietafelboek dat lezers een uniek kijkje ‘behind te scenes‘ moet geven van haar Lemonade-album. De titel van het nu al spraakmakende boek: How To Make Lemonade.

Deleted scenes

Het boek bevat een selectie exclusieve foto’s, overgebleven scenes en kunst dat licht schijnt op het bijzondere gebruik van Beyoncés kleding om haar boodschappen over te brengen.

beyonce en blue ivy
Credit: Courtesy Beyonce

Kleding is in het geval van Beyoncé zoveel meer dan een paar lapjes leuk uitziende stof. De aankondiging van haar meest recente zwangerschap én geboortefoto’s onthullen dat de grande dame van de popmuziek veel meer boodschappen onthuld via visuele hoogstandjes – uiteraard met behulp van een compleet creatief team.

Betekenisvol

De iconische geboortefoto’s van haar tweeling waren slechts het tipje van de sluier, meldt Vogue. Door haar koffietafelboek zien we meer van Beyoncés betekenisvolle outfits. Lichaamsbeschilderingen passeren de revue, net zoals de hoofdbanden die zijn gelinkt aan de kledingdracht van Creoolse slaven als onderdeel van de raciale onderdrukking.

beyonce and blue ivy
Credit: Courtesy Beyonce

Het enorme koffietafel-boek bevat persoonlijke geschriften van Beyoncé en teksten net zoals familie-foto’s van haar man en dochter Blue Ivy met tante Solange. Ook zijn er tal van foto’s van optredens en choreografie uit muziekvideo’s zoals ‘Sorry’, ‘Sandcastles’, ‘Formation’ en ‘Freedom’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.