Marvel brengt Avengers: Endgame terug naar de bioscopen met extra beelden

Nu aan het lezen

Marvel brengt Avengers: Endgame terug naar bioscopen met extra beelden

Marvel brengt Avengers: Endgame terug naar bioscopen met extra beelden

Wat doe je als je nieuwste film alweer twee maanden in de bioscoop draait en inmiddels de tweede film op de lijst is met de meeste opbrengsten ooit? Marvel weet het wel: je brengt hem nóg een keer in de bioscoop – die hij nooit heeft verlaten – maar dan met wat extra beelden. En dat is exact wat er met Avengers: Endgame gaat gebeuren, zo vertelt Marvel-directeur Kevin Feige aan ScreenRant.

Avengers: Endgame verscheen op 24 april in de Nederlandse bioscopen. In het eerste weekend haalde de film wereldwijd ongeveer 1,2 miljard dollar op en brak al snel allerlei records. De film draait nog steeds in de bioscoop, maar trekt logischerwijs nu veel minder bezoekers.

Marvel lijkt er echter op gebrand te zijn om Avatar van zijn troon te stoten als film met de meeste opbrengsten ooit. Op dit moment loopt Endgame zo’n 44 miljoen dollar achter op die film. En de ideale manier om dat gat te dichten, is natuurlijk om mensen opnieuw naar de bioscopen te trekken voor de film.

Nieuwe beelden

En dat is dus exact wat Marvel volgens Feige doet. Op 28 juni moet de film opnieuw in de bioscoop komen – in ieder geval in de Verenigde Staten – met een paar nieuwe beelden. Het is geen extended cut, maar er komt wel een scène na de credits, een kleine tribute, een verwijderde scène en “een paar verrassingen”.

Die tribute is waarschijnlijk aan Stan Lee, die in november vorig jaar overleed. De verdere toevoegingen zorgen er natuurlijk voor dat de film nog weer iets langer duurt. Het origineel duurt overigens al drie uur.

Marvel heeft hierbij duidelijk nagedacht over de timing. Spider-Man: Far From Home, de eerste film na Endgame, komt ook op 28 juni in de bioscoop. Op die manier kun je dus naar Endgame en direct door naar Spider-Man. Of de nieuwe versie van Endgame ook in Nederland in de bioscoop komt, is echter onduidelijk.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.