Stranger Things kondigt nieuwe personages aan in seizoen 2 posters en trailer - Vance

Nu aan het lezen

Stranger Things kondigt nieuwe personages aan in seizoen 2 posters en trailer

Stranger Things kondigt nieuwe personages aan in seizoen 2 posters en trailer

Het is meer dan een jaar geleden dat Stranger Things een nieuw cultureel fenomeen werd. De hitshow had een zeer succesvol eerste seizoen en kondigde onlangs aan niet één maar minstens nog twee seizoenen te wijden aan het stadje Hawkins en de angstaanjagende bovennatuurlijke krachten die er langzaam maar zeker de dienst uit lijken te maken.

Met seizoen 2 dat op 27 oktober uitkomt op Netflix, doet de serie wat behoorlijk verrassende aankondigingen waaronder nieuwe personages en veel, heel veel speculaties.

Halloween

De semi-klassieke horrorserie met een eighties touch verraadt middel de posters alvast één ding: seizoen 1 was fijn om de zomer mee in te gaan, maar seizoen 2 zet je klaar voor de donkere tijd rondom Halloween.

Wat we tot dusver weten is dat Eleven en Dustin zich weer aansluiten bij de cast, net als Max en haar broer Billy.

De posters laten alle personages zien inclusief Joyce en Will die behoorlijk bang kijken. De kenmerkende letters schrijven ‘It only gets stranger…’ en dat in elk vrijgegeven afbeelding.

Extra spannend: samen met de nieuwe posters werd een nieuwe trailer gepost op Twitter. Als ware een ‘Message from President Ronald Reagan,’ met audio van een van Amerika’s oud-president speeches die afspeelt op de achtergrond van scenes uit het nieuwe seizoen.

De trailer eindigt met Reagan die zegt:  “Those who say that we’re in a time when there are no heroes, they just don’t know where to look.”

Eerder werd al duidelijk dat in het vervolg van Stranger Things Will terugkeert van Upside Down, vanaf daar gaat alles heel snel. De makers geven nu alvast aan dat er slechte gebeurtenissen op de loer liggen. In de woorden van de gebroeders Duffer: “They’re going to have to get the fuck out of this town. It’s ridiculous!”

Avontuur

Seizoen 1 overtreffen zien we niet snel gebeuren, maar de aanwijzingen in seizoen 2 laten zien dat we in ieder geval niet te maken zullen krijgen met een saai seizoen in Hawkins. Het grote avontuur lijkt nu pas zelfs te beginnen.

Om je nog maar een beetje lekker te maken voor seizoen 2 heeft Lucas nog wel wat te zeggen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.